Premijer ženska liga

Premijer ženska liga, 14. kolo: Brod na Savi ostvario važnu pobjedu za mirniji nastavak sezone

ŽKK BROD NA SAVI – ŽKK PULA ORCA GRUPA 89:81 (30-21, 17-24, 14-19, 28-17)

U posljednjoj utakmici 14. kola Premijer ženske lige u Slavonskom Brodu domaća ekipa ŽKK Brod na Savi je u srazu s ekipom ŽKK Pula Orca Grupa ostvarila važnu pobjedu za mirniji nastavak sezone.

Dobrim dijelom utakmice obje su se ekipe izmjenjivale u vodstvu, a zatim početkom posljednje četvrtine Brod na Savi veže pet trica u nizu, od kojih je četiri postigla nezaustavljiva Shaniya Jones 37 poena uz velikih i neuobičajenih devet postignutih trica što već dugo nije ostvareno u Premijer Ligi. U tom periodu domaće se odvajaju na 8 razlike što su gošće iz Pule pokušale dostići, no rezultat više nije padao ispod +4 za domaću ekipu.

Ivan Đukić. trener ŽKK Pula Orca Grupa: “Čestitam ekipi Broda na Savi na zasluženoj pobjedi koja njima puno znači i za koju su ostavile srce na parketu. Borile su se i moje cure, no na kraju smo imali par promašenih slobodnih bacanja i nekoliko pogrešaka u igri, gdje su domaće ostvarile prednost koju nismo više mogli sustići.”

Merjem Bučuk, igračica ŽKK Pula Orca Grupa: “Čestitke domaćim curama na pobjedi, mi smo se trudile no pri kraju utakmice učinile smo nekoliko pogrešaka i promašenih zicera što nas je koštalo i što nismo uspjele nadoknaditi. Atmosfera je bila dobra, imali smo i mi svojih navijača, u našoj ekipi je Brođanka Ana Katarina Babić,  a došli su i mene pogledati moji roditelji iz Bosne.”

Boris Virag, trener ŽKK Brod na Savi: “Bila je ovo za nas važna utakmica i ostvarena vrijedna pobjeda na kojoj čestitam mojim curama koje su se borile srčano i hrabro do zadnjeg trenutka i zaslužile su ovu pobjedu koju su ostvarile kolektivnom igrom gdje je njih 5 bilo dvoznamenkastog učinka. Čestitke i ekipi Pule na odličnoj borbi do samoga kraja.”

Edita Poljac, igračica ŽKK Brod na Savi: “Dali smo i zadnji atom snage za ovu pobjedu koja je zajednička pobjeda cijele ekipe, a kojoj je svaka od nas doprinijela na svoj način. Kada je ovakav pristup, onda i pobjeda dođe kao nagrada. Čestitam mojim curama na igri i zasluženoj pobjedi, a čestitke i protivnicama na trudu i fer igri.”

FOTO: Medveščak – Brod na Savi, 1. listopada 2023.

Sličan sadržaj