Premijer ženska liga

Ragusa uvjerljivom pobjedom krenula u finalnu seriju doigravanja

RAGUSA – TREŠNJEVKA 78:57 (18:17, 21:18, 20:5, 21:17)

U prvoj utakmici finalne serije doigravanja za naslov prvakinja Hrvatske Ragusa je u Dubrovnika pobijedila ekipu Trešnjevke 78-57.

Ključna je bila treće četvrtina koju je domaćin dobio 20:5. Iva Todorić je s 18 poena i 13 skokova bila najbolja u redovima Raguse. Lina Strilić je dodala 14,  a Romana Stojanović 12 poena. Kod Trešnjevke Franka Ćuklin je zabila 12, a Lana Pačkovski 11 poena.

Izjava igračice Raguse Carmen Miloglav:

‘Važna pobjeda za nas. Lijepo je otvoriti finalnu seriju s njom. Mislim da smo odigrali stvarno jako dobro, bili strpljivi i na kraju zasluženo dobili. Odmah se okrećemo sljedećoj utakmici koja je na rasporedu već u subotu i pripremi za nju.’

Izjava trenera Trešnjevke Deana Nemeca:

‘Finalnu seriju s Ragusom otvorili smo izvedbom koja nije bila zadovoljavajuća. Prvih 20 minuta uspijevali smo držati priključak za raspoloženom domaćom ekipom, no treća četvrtina donijela nam je značajano propadanje u napadačkom učinku i obzirom da niti obrambeno nismo bili na nivou na kojem smo željeli biti neminovno smo morali kliznuti u poraz. No, prva je utakmica u seriji na tri pobjede i u Zagrebu, na našem terenu, nadamo se boljoj izvedbi koja bi nas mogla dovesti do pobjede. Ova ekipa igračica ima nešto posebno i uvijek smo se tijekom ove sezone uspijevali oporaviti i vraćati iz mnogobrojnih problema i teških situacija, pa vjerujem u njih i nas u stožeru da to možemo i sada i da u subotu u Domu sportova nećemo razočarati publiku koja nas dođe pogledati.’

Finalna serija se igra na tri pobjede, a naslov brani Ragusa. Druga utakmica serije na rasporedu je  u subotu 6. svibnja u 18 sati u dvorani Doma sportova u Zagrebu. Prijenos na HKS TV.

Treća utakmica igrat će se u Dubrovniku  u Gospinom polju u utorak  9. svibnja s početkom u 18 sati uz  prijenos na Sportskoj televiziji.

Foto: ŽKK Ragusa 

Sličan sadržaj