Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Zadar Plus bolji od Broda na Savi

ŽKK ZADAR PLUS – ŽKK BROD NA SAVI 83:70 (21:20, 17:16, 19:11, 26:23)

 Utakmica petog kola donijela je prvu domaću pobjedu ekipi Zadar Plusa koji je sa 83:70 u pomoćnoj dvorani broj tri ŠRC Višnjik savladao ekipu ŽKK Brod na Savi. Plusice i Bensice otvorile su susret poprilično izjednačeno, igralo se u mini serijama, ali najviše koš za koš. Vrlo brzo nizali su se poeni, a kako na prvu pauzu ne bi otišli s izjednačenim rezultatom pobrinula se Iva Bošnjak koja je polovičnim učinkom s linije za slobodna bacanja postavila rezultat na 21:20 istekom prvih deset minuta. U nastavku prvu osjetniju prednost imaju domaće cure koje hvataju dva puta po +6 (28:22 i 30:24), ali gošće vrlo brzo hvataju priključak te serijom 0:7 dolaze i do vodstva u drugoj četvrtini. Utakmica se ponovno vraća u neizvjestan tok u kojem se vodstvo izmjenjuje iz napada u napad, ali opet na isteku dionice prednost imaju domaće cure, 38:36.

Drugo poluvrijeme donosi malo drugačije lice Zadar Plusa, igraju cure koje s klupe vodi trener Šime Kraljević dosta odlučnije i agresivnije i na krilima toga i dolaze nadomak dvoznamenkaste prednost. Unatoč svim pokušajima Bensica da se to ne dogodi, Plusice do kraja hvataju prvi plus s dva broja pa je tako ulaskom u zadnju dionicu rezultat 57:47. Bolje od sedam koševa minusa u zadnjoj četvrtini gošće jednostavnu nisu mogle, Plusice su nastavile dizati svoju prednost koševima iz daljine te dominacijom pod košem, a kada su cure iz Broda na Savi zakazale šuterski kako su do tada i držale kakav takav priključak priči ovog susreta bio je kraj. Ekipa Zadar Plusa upisala je i drugu pobjedu u prvom povijesnom nastupu u Premijer ženskoj ligi.

Plusice je do pobjede predvodio duo cura sa dvostruko dvocifrenim učinkom, to su bile Saquita Joyner s 27 koševa i 12 skokova te Iva Bošnjak s 19 koševa i 15 skokova, jednako važan doprinos dirigirajući parketom dala je i Lucija Štrmelj s 17 poena i 7 asistencija. Shaniya Jones bila je najbolja kod gošći s 26 koševa, a Tamara Jovančević ubacila je 20 uz 13 skokova.


Tekst: ŽKK Zadar Plus
Foto: Andrej Jančijev/ŽKK Zadar Plus 
 

Sličan sadržaj