Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Uvjerljiva pobjeda ekipe KAŽL za kraj polusezone

KAŽL – FSV 75:54 (20:12, 22:6, 11:16, 22:20)

U utakmici 11. kola Premijer ženske lige, igračice domaćeg KAŽL-a su izborile zasluženu pobjedu za kraj polusezone i daljnji ostanak u borbi za FF PH.

Prvih nekoliko minuta doimalo se pomalo nervozno sa obje strane, a onda domaće cure malo pomalo stvaraju razliku te dobivaju prvu četvrtinu 20:12.

Druga dionica je prošla u potpunoj dominaciji KAŽL-a koji je odigrao obrambeno jako dobro (22:6), a za konačnih 42:18 na poluvremenu.

U drugom dijelu susreta gošće iz Rijeke igraju u obrani zonu, potom mijenjaju ritam što im donosi poboljšanje. Domaćini kontroliraju rezultat te ne daju da se FSV primakne rezultatu. Najbliže što je FSV uspio približiti se bilo je -17.

Kod KAŽL-a najbolja bile su Božan (18 poena i 16 skokova) i Langhi (13 poena i 10 skokova) s double-double učincima, a najefikasnija je bila Buckner s 22 poena, a dvoznamenkasta je bila još i Pirjak s 14 postignutih poena.
Kod FSV-a dvoznamenkaste su bile Trehub s 12 poena i Brandić s 10 poena.

Petra Božan, igračica KAŽL-a: “Zadnja utakmica ove godine donijela nam je pobjedu, nadam se da ćemo tako nastaviti i u nastavku sezone. Slijedi nam kratki odmor, ali i rad na stvarima u kojima moramo biti bolji. Čestitam ekipi FSV-a na današnjoj fer i korektnoj utakmici te svojoj ekipi na zasluženoj pobjedi.”

Tekst/Foto: KAŽL

Sličan sadržaj