Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Trešnjevka 2009 se pridružila Ragusi u finalu

KK TREŠNJEVKA 2009 – KA ŽANA LELAS 84:44 (17-8, 25-11, 22-17, 20-8)

Utakmica je od samog početka krenula na stranu zagrebačkih košarkašica koje su već nakon prve četvrtine imale prednost 17-8. Do polovice druge četvrtine igralo se koš za koš i prednost Trešnjevke 2009 nad KA Žana Lelas nije značajnije rasla, ali iza 15. minute domaćin radi seriju 15:0 i utakmica je u tom trenutku praktički odlučena.

U drugom poluvremenu Trešnjevka 2009 polako povećava prednost, posljenja čevrtina već je jednosmjerna ulica i itakmica završava s konačnih 40 razlike za domaćine i ulazak u finale Prvenstva Hrvatske.

Trešnjevku 2009 su predvosile Banović sa 17 poena, Bilić s 12 poena i 7 skokova, Nejašmić s 11 poena i 9 skokova, Pačkovski s 8 koševa, 7 asistencija, 5 skokova i 4 osvojene lopte te Rodek koja je cijelu ekipu obrambeno podigla na višu razinu.
Kod KAŽL-a bolje od ostalih Grizelj i Pirjak s po 9 poena te Božan sa 7 poena i 14 skokova.

Dean Nemec, KK Trešnjevka 2009: “Od samog početka krenuli smo u utakmicu snažno i odlučno. Igračice su na teren prenijele sve što smo dogovarali za ovu utakmicu, a i sve što smo u cjelini trenirali tijekom sezone. Imali smo kontrolu obrane i napada i kad su protivnice krajem prvog poluvremena ušle u nekoliko vezanih grešaka prelomili smo susret u kojem smo nakon toga samo povećavali prednost. Čestitam svojim igračicama na odličnoj igri i svemu što su pokazale u odlično ispunjenoj dvorani Doma sportova 3 u kojoj se tražila stolica više za gledanje utakmice. Za finale povećat ćemo kapacitet i uređenost dvorane i pokušati još popraviti igru obzirom da će nas kvaliteta Raguse sigurno natjerati na to. Igračicama i rukovodstvu KAŽL-a zahvaljujem na fer i korektnoj polufinalnoj seriji. Bili su težak protivnik i zasluženo su došli na korak do finala.”

Lucija Banović, igračica Trešnjevke 2009: “Odlična utakmica s naše strane, htjela bih pohvaliti sve cure što su dale svoj maksimum i što smo se pridržale svih dogovora iz svlačionice. Poučeni negativnim iskustvom, ovog puta nismo htjeli dopustiti KAŽL-u da u ranoj fazi utakmice povede s velikom razlikom, što nam je i uspjelo te je utakmica vrlo rano otišla na našu stranu. Agresivnom igrom i skokovima nametnuli smo tempo koji KAŽL nije mogao energetski pratiti. Iskrene čestitke ekipi KAŽL-a na odličnoj sezoni, a mi se okrećemo finalnoj seriji protiv Raguse koja neće biti nimalo lagana.”

Anita Rade, trenerica KAŽL-a: “Čestitam Ragusi i Trešnjevci na plasmanu u finale. Danas smo ušli loše u utakmicu, i napadački i u fazi obrane. Puno promašenih zicera, bez energije. Šteta zbog prve utakmice koju smo izgubili na samom kraju. S druge strane možemo biti zadovoljni i ponosni na sve ostvareno. Na početku sezone smo postavili cilj – ući medu četiri najbolje ekipe. Ostvarili smo treće mjesto što je izvrstan rezultat. Čestitam svima u klubu koji su doprinijeli tom uspjehu. Ove sezone smo osvojili dvije medalje u mlađim uzrastima, još nas čeka završnica PH za kadetkinje. Veliko bravo za sve!”

Marija Smiljanić, igračica KAŽL-a: “Čestitke Trešnjevci na plasmanu u finale. Veliki je uspjeh za klub što smo došli do ovdje, ali mislim da smo mogli i više napraviti, no to danas nažalost nismo pokazale te se moramo zadovoljiti trećim mjestom.”

Trešnjevka 2009/HKS, FOTO: Trešnjevka 2009

Sličan sadržaj