Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Trešnjevka 2009 i KAŽL u gostima pobijedili FSV i Brod na Savi

KK FSV – KK TREŠNJEVKA 2009 62:92 (17-18, 13-30, 18-19, 14-25)

Na samom početku bolji ulazak igračica FSV-a u utakmicu što se očituje vodstvom od +7 u prvoj četvrtini. Međutim, do kraja četvrtine Trešnjevka 2009 preokreće rezultat u svoju korist te vodi minimalnom prednošću. U drugoj četvrtini bolja predstava gostujućih igračica u kojoj agresivnom obranom tjeraju igračice FSV-a na greške te sigurno grade svoje vodstvo za +18 na poluvremenu.

U trećoj četvrtini podjednaka  borba obiju ekipa, za nijansu bolja ekipa Trešnjevke. Posljednja četvrtina nije donijela nova uzbuđenja te igračice Trešnjevke sigurno dolaze do pobjede pri 62:92.

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Mislim da smo odigrali zanimljivu utakmicu u kojoj je palo preko 150 koševa, interesantno je to i za one koji su došli pogledati utakmicu. Zadovoljan sam sa svojom ekipom jer smo htjeli puno trčati, igrati obranu i u tome smo uspjeli. Ekipi FSV-a čestitke na fer borbi i na korektnoj igri. Prihvatili su ovu igru s puno trčanja i mislim da je bila dobra utakmica.”

Nika Novak, igračica Trešnjevke 2009: “Dobra utakmica. U početku se nismo dobro razigrale. Ušle smo u nekom grču, ali kasnije smo se probudile i počele igrati svoju igru te tako došle do ovog rezultata.”

Igor Prtorić, trener FSV-a: “Čestitke Trešnjevki na zasluženoj pobjedi. Jednostavno smo imali previše izgubljenih lopti koje su nas koštale boljeg rezultata. Nama ostaje dalje borba za opstanak i fokus nam je na sljedećoj utakmici.”

ŽKK Brod na Savi – KA Žana Lelas 49:51 (10:15, 18:18, 8:10, 13:8)

Ekipa KAŽL-a iz Splita je u ovoj utakmici bila favorit jer se bori za doigravanje, no nikako nije uspijevala ostvariti značajniju prednost, na poluvremenu tek +5 (28:33). Kada početkom posljednje četvrtine KAŽL ostvaruje +10 (36:46) činilo se da će i osigurati pobjedu, no domaće se ne predaju i serijom 13:0 okreću rezultat. Na 4.30 minuta do kraja na semaforu stoji 49:46. Brodu na Savi pružilo se još nekoliko prilika, no domaće igračice je savladao umor i do kraja više nisu postigle poene, što gošće koriste i čupaju pobjedu u zadnjim trenutcima utakmice.

Vjekoslav Lokica, službeni predstavnik KAŽL: “Utakmicu smo odigrali loše i kod vodstva +10 u zadnjoj četvrtini, svojom brzopletošću ponudili smo domaćoj ekipi pobjedu što ona serijom 13:0 gotovo i realizira. Na kraju moram reći da smo imali i sreće u ostvarenju pobjede.”

Gina Nikola Pirjak, KAŽL: “Odigrale smo slabu utakmicu, možda je smetao malo i umor od puta, no i domaćim curama čestitke za borbu, na kraju smo imale i malo više sreće. Nadamo se ostvariti nastup u play offu lige.”

Dražen Rimarčuk, trener Brod na Savi: “Nadali smo se da na domaćem terenu ukoliko iskontroliramo napadački skok gošći, možemo šutom i tranzicijom utakmicu dovesti u neizvjesnost. Na kraju se to i ostvarilo, no u zadnjim minutama iz razloga skraćene rotacije izgubili smo snagu i gošće ipak zasluženo ostvaruju pobjedu.”

Lorena Fonović, Brod na Savi: “Dale smo sve od sebe i bile blizu pobjede. Budući je utakmica bila preko tjedna, nedostajala nam je Edita Poljac zbog obveza na faksu, a s njom bi možda bili na kraju u plusu. Čestitke ekipi KAŽL-a na pobjedi, a mi se okrećemo nastavku lige.”

Sličan sadržaj