Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Ragusa slavila protiv Medveščaka

U derbiju 8. kola Premijer ženske lige Ragusa je u Zagrebu slavila protiv Medveščaka 64:50 i tako nanijela prvi poraz Medekicama. Zagrepčanke su u susret ušle bez svoje ponajbolje igračice Ivone Jakovljević (ozljeda) što se posebno vidjelo u drugoj četvrtini kada su ubacile samo tri poena, a Ragusa na krilima Ivane Ujević i Karmen Čičić do odmora napravila 18 razlike (38:20). U nastavku su Dubrovčanke rutinski održavale prednost i uhvatile važnu pobjedu nakon dva poraza u prvih sedam utakmica.

”Kada se vidi da smo imali samo četiri asistencije u cijeloj utakmici onda se najbolje vidi koliki smo težak udarac dobili izostankom Jakovljević. Nije bilo jednostavno u nekoliko treninga promijeniti način igre i sigurno će druge cure morati preuzeti malo više odgovornosti na sebe. Ragusa je pre kvalitetan suparnik da ne bi kaznio naše pogreške” kazala je Iva Borović Gregov, trenerica Medveščaka.

”Medveščaku nije lako bez Jakovljević, a nije ni nama bez Miloglav. Uz to vraćali smo se iz Turske tako da se osjetio i umor. Uspjeli smo izdržati nalet Medveščaka i na kraju slavili. Važna pobjeda za nas” dodala je Cvetana Matić, trenerica Raguse.

Ujević je predvodila Ragusu s 19 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Čičić je dodala 18, Lea Hajdin (6sk) 10, a Iva Todorić je uz 8 poena imala 6 asistencija i 13 skokova. Kod Medveščaka po 13 poena ubacile su Katarina Sekulić (10sk) i Vivien Nejašmić, a Marija Soldo 12 uz 8 skokova.

Tekst i foto: Krešimir Galić

Sličan sadržaj