Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Medveščak u Puli nastavio pobjednički niz

ŽKK ORCA-PULA – ŽKK MEDVEŠČAK 54:87 (10:22, 30:39, 44:46, 54:87)

U 7. kolu Premijer ženske lige Medveščak je na gostovanju pobijedio Pulu  54:87.  Prve dvije četvrtine gostujuća ekipa ostvaruje vodstvo, ali nakon poluvremena igračice Pule smanjuju razliku na svega dva poena. Uigrana, brza i prodorna ekipa Medveščaka tada preuzima kontrolu utakmice u svoje ruke i ostvaruje uvjerljivu pobjedu.

“Čestitamo Medveščaku na zasluženoj pobjedi. Nervira me što u zadnje vrijeme previše čestitam protivnicima na pobjedama, ali morat ćemo riješiti i neke stvari kod nas. Postoji dosta neodgovorne igre
moramo to otkloniti.  Što se tiče igre, trud u obrani postoji ali… Bez vanjskog šuta teško da možemo pobijediti i ekipu koja je puno neozbiljnija, a kamoli Medveščak.”, rekao je nakon utakmice Ivan Đukić, trener ŽKK Pula-Orca.

“U današnjoj utakmici znalo se da je Medveščak favorit od početka budući da nemaju ni jednu izgubljenu utakmicu. Ušle smo s tim stavom u igru, iako smo se čak i vraćale u drugoj četvrtini šteta što ipak nismo ostale na šest razlike. Sljedeća utakmica po rasporedu nam je FSV. Moramo se potruditi i dobiti tu utakmicu.” , nadovezala se igračica Pule Ana Katarina Pavić.

“Čestitam svojoj ekipi na pobjedi. Nije me bilo prošli tjedan zbog reprezentativne stanke, ali cure su dobro trenirale, digle smo se fizički tako da nam je bilo jako bitno danas pobijediti i nastaviti pobjednički niz kako bi s prvog mjesta dočekali sljedeći derbi, a to je protiv Raguse. Do sljedeće subote bit ćemo spremne i očekujemo nastavak s pobjedama. Čestitamo Puli na fer i korektnoj igri.”, izjavila je trenerica ŽKK Medveščak Iva Borović Gregov.

“Za početak želim čestitati protivnicima i svojoj ekipi na fer, korektnoj i odličnoj utakmici. Pula je bila neugodna, nikad nije lagan protivnik pogotovo na domaćem terenu. Ušle smo jako u utakmicu i na trenutak pale, ali smo se brzo vratile u igru i pokazale zašto nismo izgubile nijednu utakmicu do sada. Sve u svemu bila je dobra utakmica.” zaključila je Marija Soldo, igračica Medveščaka.

Sličan sadržaj