Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Medveščak u Dubravi pobijedio KAŽL

MEDVEŠČAK – KAŽL 63:54 (25:10, 10:21, 21:13, 7:10)

U derbiju 10.kola Premijer ženske lige Medveščak je u Dubravi slavio protiv KA ”Žana Lelas” iz Splita 63:54 i tako se nakon dva poraza vratio na pobjednički kolosjek. Prve minute dale su navijestiti konačni epilog jer su Medekice na startu povele 15:3 uz 10 poena Vivien Nejašmić, nekadašnje igračice KAŽL-a. Gošće su u završnici druge četvrtine uhvatile rezultatski priključak (35:31), ali u nastavku nisu uspjele parirati Medveščaku koji je unatoč problemu izostanka Ivone Jakovljević stigao do vrijedne pobjede. Kada je sastav Ive Borović Gregov u završnici treće i početkom četvrte četvrtine zabio četiri trice i otišao na 59:44 bilo je jasno da će bodovi ostati u Zagrebu.

”Ova nam je pobjeda psihološki jako značajna s obzirom da smo upisali dva uzastopna poraza. KAŽL se s nama bori za prva četiri mjesta i ova pobjeda tim više ima značenje. Pružili smo jako dobru igru iako smo nakon odličnog otvaranja imali problema s njihovim skokom u napadu. U nastavku su cure dale svoj maksimum, zatvorile njihov skok i uz kontrolu igre u napadu i obrani došli do pobjede. Prije pauze imamo još dvije utakmice i sigurno da su nam te pobjede imperativ za nastavak sezone”..kaže trenerica Medveščaka Iva Borović Gregov.

”Čestitam ekipi Medveščaka na zasluženoj pobjedi. Ovo je bila jako važna utakmica za nas koju smo loše otvorili iako smo se pripremali za ono što nas je očekivalo na parketu. Nažalost cure nisu prenijele dogovor iz svlačionice na parket što nas je u konačnici koštalo poraza”…kazala je Anita Rade, trenerica KA ”Žana Lelas”.

”Vratili smo se nakon dva poraza. Jako smo željeli ovu pobjedu koja nam je veliko ohrabrenje za dalje. Imali smo problema sa skokom u prvom poluvremenu, a onda smo se u svlačionici dogovorili da u nastavku to mora biti puno bolje i tako je ispalo”..kazala je Vivien Nejašmić, najbolja igračica susreta s 25 poena (5 trica) i 13 skokova. Marija Soldo je dodala 15, a Katarina Sekulić 14 uz 12 skokova. Ivana Mamić je upisala sedam asistencija, a Medveščak je na kraju ubacio devet trica i imao 11 skokova više. Kod KAŽL-a Angelica Buckner je ubacila 16, Nicole Langhi 14 uz 14 skokova, a Nina Bilić 13.


Tekst i foto: Krešimir Galić

Sličan sadržaj