Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Medveščak u derbiju bolji od Plamen Požege

MEDVEŠČAK – PLAMEN POŽEGA 76:71 (23:14, 21:23, 15:18, 17:16) 

U 3. kolu Premijer lige za košarkašice Medveščak je upisao i treću pobjedu. Kao domaćin u Dubravi je slavio protiv Plamen Požege 76:71.

Zagrepčanke su dvije trice Ivane Mamić i Marije Soldo utakmicu otvorile s 10:2, a nešto kasnije imale i najvećih +13 (18:5). Jelena Ivezić je u prvom poluvremenu držala gošće u utakmici, a Lea Maršić i Nika Mateković su odvele domaći sastav na odmor s +7 (44:37). Vivien Nejašmić je u trećoj četvrtini ubacila dvije trice, a nakon što je Medveščak uspio zaustaviti Ivezić ukazala se Lea Miletić koja drži Požegu u utakmici, Na otvaranju četvrte četvrtine Amerikanka Kira Lowery poravnava rezultat (59:59). Stvaralačku pauzu gošći od četiri minute bez koša koriste Ivona Jakovljević i Nejašmić za +9 (70:61). Vratila se Požega u završnici preko Nevene VučkovićEmilije Podrug i Miletić (71:69), a pobjedu su s linije slobodnih bacanja potvrdile Katarina Sekulić i Soldo.

”Moram reći da sam ponosna na cure jer sam im rekla da će obrana donijeti pobjedu. U pripremi utakmice nam je plan bio da igramo s puno trčanja, a tu smo malo pali jer nam je Mamić dosta rano dobila osobne pogreške, a Mateković se tek vratila iz bolesti. Svaka cara koja je ušla dala je i više od svojih mogućnosti, a uspjeli smo Ivezić u drugom poluvremenu zaustaviti na samo osam poena. Nije nam trebala neizvjesna završnica ali to je škola koju cure moraju proći. Ovo je jedna nova ekipa koja svaku utakmicu raste kao i ja s njima”, kazala je trenerica Medveščaka Iva Borović Gregov.

Nejašmić je ubacila 16, Sekulić 15, a Jakovljević 12 poena. Kod Plamen Požege daleko najbolja Ivezić 28 poena (20 u prvom poluvremenu). Miletić je dodala 15.


Krešimir Galić

Sličan sadržaj