Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Košarkašice FSV-a slavile domaću pobjedu protiv Splita

KK FSV – KK Split 80:49 (20-11, 12-15, 28-11, 20-12)

U prvoj utakmici na parketu dvorane 3. Maj, pred dvjestotinjak gledatelja, riječke su košarkašice ostvarile treću pobjedu u sezoni. Uporne Splićanke su se odlično držale u utakmici prvo poluvrijeme i nisu dozvolile FSV-u da se odvoji na veću razliku. Na krilima Bošnjak (12 poena), Čipčić (13 poena i 11 skokova) i Zrinke Barać (15 poena) Split je na poluvrijeme otišao sa 6 poena zaostatka.

Utakmicu su u trećoj četvrtini FSV-ovke prelomile na krilima raspoložene Katarine Trehub koja je ubacila 21 poen te na to dodala 15 skokova.  Osim Trehub zapažene role imale su i Josipa Tuftan koja je bila blizu double-double učinka (16 poena i 9 skokova), te standardno dobra Ivona Krakić (15 poena i 4 asistencije).

Teddy Delač, trener KK FSV: “Pobjeda na domaćem terenu, nakon nekog sporijeg ulaska u utakmicu. Izrotirali smo sve igračice i tek u drugom poluvremenu uhvatili naš pravi ritam. Ekipa Splita se nije predavala, igrale su stvarno sa odličnom energijom i time nam otežala posao. Na kraju je ipak naša kvaliteta izašla na vidjelo i mislim da smo zasluženo pobijedili.”

Josipa Tuftan, igračica KK FSV: “Drago mi je da smo ostvarile prvu pobjedu u novoj dvorani, i mislim da nam je to stvarno veliki vjetar u leđa. Drago mi je što smo u trećoj četvrtini, koja nam je inače kritična, uspjele nametnuti svoj ritam i riješiti pitanje pobjednika.”

Goran Maravić, trener ŽKK Split: “Zaslužena pobjeda FSV-a koja je u ovom trenutku bolja ekipa od nas. Držali smo se u utakmici prvo poluvrijeme dok smo imali energije i snage, a kasnije je ipak kvaliteta Riječanki izašla na vidjelo.”

Sličan sadržaj