Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: KAŽL uvjerljivom igrom slavio protiv domaćina

ŽKK Brod na Savi – ŽKK KAŽL  53:88  (8:21, 13:16, 12.27, 20:24)

U ovom susretu se već od samog početka mogao naslutiti pobjednik jer su Splićanke već na otvaranju ostvarile seriju 2:12 što usmjerava utakmicu ka njihovoj uvjerljivoj pobjedi, no valja reći da su domaće cure uložile puno truda i nisu se predavale do kraja dvoboja.
Obje ekipe nastupaju sa suženim rosterom tako da su nositeljice igre imale visoku minutažu. U ekipi pobjednica prednjačile su Buckner s 31 poenom te tri igračice s dvostrukim ostvarenjima, a to su: Klara Rimarčuk koja je ostvarila 18 poena i 10 asistencija, slijedila ju je Božan s 16 postignutih poena i 19 skokova te Langhi s 12 poena i 15 skokova.
Na strani Broda na Savi prednjačila je Jones s 28 poena te 11 skokova, a pratile su ju Jovančević sa 6 poena i 11 skokova te Ćurković s 4 poena i 9 skokova.
Vjekoslav Lokica, predstavnik Kažl-a:
“Za mene Brod na Savi nije uopće loša ekipa, dapače, malo su sužene rotacije, kao i mi jer smo na duže vrijeme izgubili ozlijeđenu Mariju Smiljanić. Utakmicu smo odmah usmjerili na našu stranu, no obje ekipe su u fer utakmici odigrale borbeno do kraja, na čemu im čestitam, a mojim curama čestitke i na ovoj pobjedi koju su predvodile Buckner, Rimamerčuk, Božan i Langhi.”
Klara Rimarčuk, igračica Kažl:
“Bilo je emotivno i neobično igrati u svom gradu i protiv svojih dosadašnjih suigračica, no odigrala sam karakterno i zadovoljna sam svojom igrom kao i cijele ekipe, opravdali smo ulogu favorita, čestitam i mojim dojučerašnjim suigračicama.”
Boris Virag, trener Brod na Savi:
“Mi nismo u stanju suprotstaviti se KAŽL-u, no raduje nas pomak u pristupu u obrani, i ove teške utakmice su nam priprema za susrete koji nam slijede. Ove sezone je cilj osigurati ostanak u ligi i nadamo se ostvariti ga, a sve što bi bilo više od toga radovati će nas. Čestitke gošćama na zasluženoj pobjedi i mojim curama na borbenosti i ustrajnosti do kraja utakmice, okrećemo se utakmicama koje nam slijede i važne su za moju ekipu.”
Marina Ćurković, igračica Broda na Savi:
“Utakmica u kojoj je Kažl bio veliki favorit i koja je nama poslužila kao priprema za utakmice koje nas tek očekuju, raduje nas pristup i žar kojim smo odigrali ovu utakmicu što su vjerujem primijetili i naši navijači. Trudim se pomoći ovim mladim curama i još je uvijek žara u meni i one iskre koja me vodi kroz utakmice. Čestitke pobjednicama, no i mojim curama na pristupu. Mi se okrećemo Kupu i utakmici u Zadru, a potom nastavku prvenstva, gdje se nadamo i boljem rezultatskom učinku.”
Tekst/Foto: ŽKK Brod na Savi

Sličan sadržaj