Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: KAŽL u gostima pobijedio Zadar Plus

ŽKK Zadar Plus – Košarkaška akademija Žana Lelas 49:82 (9:18, 19:18, 7:24, 14:22)

Košarkašice Zadar Plusa poražene su od Košarkaške akademije Žane Lelas u debiju pred domaćim navijačima. Držale su se cure Zadar Plusa sve do prvih par minuta treće četvrtine nakon čega su gošće na krilima Amerikanke Angelike Buckner otišle na nedostižnih -25 gledajući iz zadarskog kuta.

Zadranke su iako su rotaciji od svega osam igračica, od čega dvije kadetkinje te ozlijeđene Magdalene Dražić, držale rezultatski priključak s KAŽL-om te su čak imale i vodstvo od 7:3, nakon toga motori Splićanki polako se pale te već do kraja prve dionice idu na 9:18. Dolaze uskoro cure iz KAŽL-a i do prve dvoznamenkaste prednosti pri 11:22, ali Amerikanke Zadar Plusa vraćaju svoje cure u susret i na poluvrijeme tako odlazimo s 28:36 za gošće.

Iako su na samom otvaranju treće dionice domaće stigle do 32:36 bilo je to sve što smo od konkurentne košarke mogli gledati, nakon toga gošće serijom od 3:24 zaključuju pitanje pobjednika, a posebno bitan faktor odlaska na visoku prednost bila je Amerikanka Angelika Buckner koja je vukla svoje do nove pobjede u Premijer ligi. Do kraja utakmice poprilično mirno su cure u crno-crvenoj kombinaciji brodile kraju, a domaće sa svega pet konkurentnih igračica nisu mogle više od toga što su danas napravile. Konačan rezultat iznosio je 49:82 za ekipu iz Splita.

Najbolja kod pobjedničkog sastava bila je Angelika Buckner koja je postigla 35 koševa uz 6 skokova, Klara Rimačuk dogradila je 17 koševa u pobjedu svoje momčadi. Kod domaćih valja istaknuti 17 koševa i 14 skokova Ive Bošnjak, 12 poena Julie Arnwine te 10 poena i 11 skokova Shaquite Joyner.

Tekst: ŽKK Zadar Plus

Foto:  Andrej Jančijev | ŽKK Zadar Plus

Sličan sadržaj