Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: FSV stavio plus uz Zadar plus

KK FSV – ŽKK Zadar plus 70:60 (22:13, 16:15, 16:16, 16:16)

Čvrstu i izjednačenu utakmicu devetog kola Premijer ženske lige između FSV-a i Zadra plus odlučila je prva četvrtina. FSV je nakon 6 minuta igre imao rezultat 16:2, nakon čega Zadranke mijenjaju obranu i zonskom obranom usporavaju napadački učinak FSV-a.

Zadar plus je već u drugoj četvrtini posložio svoje redove i pokušavao vratiti utakmicu u egal, a kakva se izjednačena utakmica igrala svjedoči rezultat druge, treće i četvrte četvrtine koje su bile potpuno izjednačene. Najbliže okretanju rezultata u svoju korist Zadranke su bile krajem treće četvrtine kada dolaze na minus 4 poena (48:44), nakon čega domaće košarkašice Ivona Kajfeš i Magdalena Jurčić vežu dva ubačaja za tri poena i vraćaju rezultat na plus 10 za FSV.

U domaćoj ekipi najučinkovitija bila je Katarina Trehub sa “double double” učinkom (23 poena, 12 skokova), a uz nju napadački su najraspoloženije bile još Nerea Brajac (13 poena, 4 ukradene lopte) i Ivona Krakić (13 poena, 8 skokova i 5 asistencija). U ekipi Zadra plus najraspoloženije su bile Saquita Yasmine Joyner (17 poena, 7 skokova i 3 ukradene lopte) i Iva Bošnjak (15 poena, 7 skokova).Utakmica se igrala pred dvjestotinjak gledatelja u dvorani 3. Maj u Rijeci, a himnu Republike Hrvatske je prije utakmice uživo izveo mladi i talentirani pjevač Viktor Čandrlić Jajaš. 

Teddy Delač  (FSV):

“Unatoč pobjedi, bilo je ovo naše najskromnije izdanje na domaćem terenu. Kvaliteta treninga u ovom tjednu nije bila na razini, i zbog toga smo imali dosta oscilacija u igri. Na kraju je ipak do izražaja došla naša kvaliteta i čestitam mojoj ekipi na pobjedi i Zadru na dobroj utakmici.”

Ivona Krakić (FSV):

  “Iako je naša igra bila na nešto nižem nivou nego inače, vrlo je važno da smo uspjeli kontrolirati utakmicu do kraja i ostvariti još jednu pobjedu. Ova pobjeda nam puno znači i daje nam dodatan vjetar u leđa za buduće izazove.”

 


KK FSV

Sličan sadržaj