Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: FSV na domaćem terenu u napetoj utakmici svladao Šibenik

KK FSV – ŽKK Šibenik 64:55 (16:19, 14:8, 11:9, 23:19)

U napetoj utakmici, koja je odigrana u bučnoj atmosferi, FSV je došao do pobjede prelomivši utakmicu minutu prije kraja ubačajem Ivone Krakić za 61:53.

Početak utakmice bolje je otvorio Šibenik koji je vrlo brzo otišao na +10 razlike tricom Džafić (13:3). Nakon toga domaća ekipa lagano hvata konce igre te se do kraja prve četvrtine, ponajviše tricama Brandić i Kajfeš, vraća u utakmicu.

Ostatak utakmice FSV je bilo u malom vodstvu, koji je uspio održati do kraja. Kod Šibenika najraspoloženija je bila Gavin koja je ubacila 33 poena te je bila nerješiva enigma za domaću ekipu pod koševima, dok su dok domaćina sa “double-double” učinkom bile Krakić i Trehub.

Teddy Delač, trener FSV-a: “Malo nervozna i napeta utakmica. Nakon početne nervoze uspijevamo doći u malo vodstvo koje smo uspjeli održati do samog kraja. Sigurno moramo još dosta raditi da bi bili još bolji, a svaka pobjeda je motivacija za novi rad. Zahvalio bih se publici koja nas je ponovo došla podržati u velikom broju.”

Stipe Bralić, trener Šibenika: “Utakmica je bila izjednačena i na kraju je domaća ekipa prelomila utakmicu šutevima izvana. Njihove visoke igračice Trehub i Krakić pogodile su važne šuteve sa istekom napada, mi smo promašili dva tri otvorena šuta i tu se utakmica prelomila. Domaća ekipa je večeras imala malo više hrabrosti za dobiti utakmicu.”

Ivona Krakić, igračica FSV-a: “Ostvarili smo drugu pobjedu na domaćem terenu, bila je definitivno teška utakmica i igralo se koš na koš, ali nekako smo izdrže do kraja i ostvarile pobjedu. Zahvaljujem se publici koja je došla, atmosfera je bila predivna i bilo je zadovoljstvo igrati večeras u Rijeci.”

FSV: Ratković, Vidović, Jurčić, Šporčić, Brandić 11, Vrban, Bašek, Kajfeš 10, Trehub 19, Brajac 5, Stanić, Krakić 19.
Šibenik: Dragović, Skorić 10, Dobrić, Milković 2, Šuperba, Gavin 33, Šarić 3, Branisavljević, Džafić 5, Mobley 2.

Sličan sadržaj