Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Brod na Savi nadjačao Split visokom razlikom

ŽKK Brod na Savi – ŽKK Split 81:37 (25:9, 34:7, 11:14, 11:7)

Jučer su u utakmici posljednjeg kola prvog dijela sezone Premijer Lige važnu utakmicu za obje ekipe odigrali Brod na Savi i Split, a domaće su ostvarile visoku i važnu pobjedu protiv gošći iz Splita.

Bila je to odlična igra domaćih cura pogotovo u prvom dijelu gdje ostvaruju nestvarnih 59:16, služio ih je šut s dobrom igrom, dok su u obrani ostvarile mnogo lakih poena iz kontri i polu kontri.

No, u drugom dijelu Bensice zadovoljne rezultatom spuštaju “nogu s gasa” i utakmica odlazi u mirnije vode gdje su, kako bi se reklo, obje ekipe samo čekale da se utakmica završi, a s njom i polu sezona.

Budući da je odmor kratak prije nastavka sezone koji slijedi već 07.01.20024., biti će za sve klubove vrlo zahtjevno odmoriti cure i pripremiti ih za rani nastavak sezone.

Goran Maravić, trener ŽKK Split: Bila je ovo utakmica koja nam dolazi nakon emotivnog pražnjenja u utakmici sa Zagrebom i odigrali smo najgore poluvrijeme u mojoj ne tako kratkoj karijeri. U drugom dijelu se budimo i igramo puno agilnije, no ne uspijevamo ublažiti poraz. Nadamo se boljem nastavku sezone, a ekipi Broda na Savi čestitamo na zasluženoj pobjedi.”

Emanuela Vrgoč, igračica ŽKK Split: “Zaslužena pobjeda domaćih cura na čemu im čestitam, mi smo u drugom dijelu odigrale bolje, no nedovoljno za bolji rezultat. Ova sezona nam inače služi za stjecanje iskustva nas mladih cura.”

Boris Virag, trener ŽKK Brod na Savi: “Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme u za nas važnoj utakmici, no nisam zadovoljan drugim dijelom gdje smo se opustili, premda sam tražio od cura isti nastavak jer to smo dužni i gledateljima. Nadamo se u nastavku još nekim novim pobjedama i dobrom plasmanu na kraju sezone kao i igračkom napretku naših mladih cura jer to je osnova i tada uz jedno, dva pojačanja nositi se u najvišem rangu, za više niti nemamo financijskih mogućnosti niti nam je cilj na uštrb rezultata zaustaviti razvoj naših cura.”

Marina Ćurković, igračica ŽKK Brod na Savi: “Odigrale smo odličnu utakmicu posebno u prvom dijelu i ostvarili za nas značajnu i visoku pobjedu. Mlada smo ekipa i nadamo se u nastavku ostvariti još neku pobjedu i prvenstveno nas par iskusnijih Tamara, Naja, i ja pomoći mladim curama u stjecanju važnog iskustva kao i osigurati dobar plasman klubu na kraju sezone.”

Tekst/Foto: ŽKK Brod na Savi

Sličan sadržaj