Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (2. kolo): Brod na Savi ostvario pobjedu nad riječkim FSV-om

ŽKK Brod na Savi: T. Jovančević 18, E. Poljac 23, L. Fonović, F. Princip, A. Ilakovac, J. Jones 28, A. Stanković 7, M. Fastić Pajk 2, V. Katinić, M. Lovrić, M. Ćurković 1, G. Sims 2
KK FSV: V. Vidović, M. Jurčić, D. Šporčić, D. Brandić 6, L. Vrban, J. Tuftan 8, I. Kajfeš 2, N. Brajac 15, G. Stanić 12, K. Trehub 8, I. Krakić 8
Sinoć je Brod na Savi odigrao utakmicu drugog kola Premijer ženske lige te ostvario vrijednu i uvjerljivu pobjedu protiv ekipe KK FSV iz Rijeke. Igračice FSV-a dobro su ušle u susret i sa odličnim šutom u prvoj četvrtini dovele Bensice u nervozu.
Polovicom druge dionice domaćini se smiruju i počinju igrati svoju igru, a gošćama polako staje šut te trener Boris Virag promjenom obrane uviđa slabije strane u gostujućoj ekipi. U tom periodu razigrava se kapetanica domaćih Edita Poljac koja vežući tri trice drži svoj tim u priključku.
Nadalje, nakon povratka s predaha Bensice prelaze na zonsku obranu i ostvaruju seriju 20:0 te u posljednim minutama susreta dolaze i na visokih +28.
U drugom dijelu se u potpunosti razigrala Jozelle Jones koja pokazuje zavidne realizatorske sposobnosti, stoga je velika pomoć u pojedinim trenucima kada preuzima Editinu ulogu u organizaciji napada.
Gošće iz Rijeke do samog su kraja utakmice tražile svoju prigodu za smanjenje rezultata, dok su domaće potvrdile dobru igru iz prvog kola.

Teddy Delač
, trener KK FSV: “Otvorili smo jako dobro utakmicu i u prvom dijelu prikazali dobru igru. Nažalost početkom drugog dijela domaće prelaze na zonsku obranu na što nismo pronašli odgovor. Čestitam domaćoj ekipi na zasluženoj pobjedi. a i svojim curama na kvalitetnoj i borbenoj igri, a pogreške ćemo popraviti kroz iduće razdoblje.”
Boris Virag, trener Broda na Savi: “Odlična utakmica u kojoj je ekipa FSV-a dobro otvorila utakmicu, a mi smo bili malo nervozni. No u drugom dijelu pronalazimo svoju igru i na kraju ostvarujemo uvjerljivu pobjedu. Vjerovao sam kako ćemo promjenom obrane ostvariti povoljan rezultat što se i dogodilo. Čestitam svojim curama na pobjedi i odličnoj igri koja je vjerujem razgalila srca domaćih navijača, ali i našim dragim gošćama iz Rijeke koje su se do kraja utakmice borile u kvalitetnoj i fer igri tražeći što povoljniji rezultat.”
Ivana Brajac, igračica FSV: “Osjećale smo se spremne za tekmu, međutim napadački nismo bile dobre što trebamo popraviti u idućem periodu.”
Edita Poljac, igračica Broda na Savi: Odigrale smo odličnu utakmicu, imale smo dobru kemiju i povezanost u kojoj su sve cure doprinijele ovom odličnom rezultatu. Nadamo se nastavku dobrih utakmica kroz cijelu sezonu.”
Tekst: Žkk Brod na Savi

Sličan sadržaj