Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (15. kolo): Trešnjevka 2009 pobjedom protiv Raguse skočila na prvo mjesto ljestvice

KK TREŠNJEVKA 2009 – ŽKK RAGUSA 68:65 (18-16, 14-13, 20-17, 16-19)

U utakmici trenutno dvije prvoplasirane ekipe Premijer ženske lige sastali su se Trešnjevka 2009. i Ragusa.

Susret su bolje započele dubrovačke košarkašice te je domaći trener bio prisiljen prvu minutu odmora zvati već nakon prve tri minute igre pri rezultatu 8-2 za Ragusu. Nakon toga igračice Trešnjevke 2009 su zaigrale znatno bolje i u obrani i u napadu te vodstvom 18-16 završile prvu četvrtinu i 32-29 prvo poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme započelo je ponovno dobrog igrom Trešnjevke i Lane Pačkovski koja je u trećoj četvrtini postigla 14 koševa i time svojoj ekipi osigurala šest poena prednosti nakon 30 minuta igre.

Dobru obranu Trešnjevke gostujuće košarkašice počele su otključavati u posljednjoj četvrtini kad dostižu i u jednom trenutku i prestižu za tri poena dotadašnje vodstvo domaćina. No, koševima Banović i Pačkovski na samom kraju utakmice Trešnjevka osigurava pobjedu od tri koša koja je u ovom trenutku dovodi na prvo mjesto ljestvice Premijer lige, iako s jednakom omjerom pobjeda i poraza kao i Ragusa.

Najbolje kod Trešnjevke 2009. bile su Pačkovski ( 23 koša, 5 asistencija) Bilić (15 koševa, sl. bacanja 9-9), Nejašmić (9 koševa, 9 skokova), Čuklin (10 koševa) i Banović (8 koseva, 5 skokova, 3 asista).

Kod Dubrovnika najbolja Hajdin (20 koševa, 6 skokova), Miloglav (16 koš. 12 asista) i Todorić (11 koš. 12 skokova, 8 asista i 7 osvojenih lopti).

Cvetana Matić, trenerica Raguse: “Očekivano teška, tvrda utakmica stalno na granici faula. Izmjenjivali smo prednost  kroz cijelu utakmicu, no nažalost nismo uspjele biti dovoljno mirne da već dobivenu utakmicu privedemo kraju u našu korist. Neke prednosti nismo u odnosu na protivnika kapitalizirale i na kraju mogu čestitati ekipi Trešnjevke na dobivenoj utakmici. Mi idemo dalje, okrećemo se Kupu.”

Iva Todorić, igračica Raguse: “Loša utakmica s naše strane, što je ekipa Trešnjevke iskoristila. Moramo na treningu ispravljati greške koje smo radili i poboljšati našu igru. Još ima puno do kraja sezone tako da se moramo još bolje uigrati. Ekipi Trešnjevke čestitam na pobjedi, ali isto tako i mojoj ekipi na borbenosti.”

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Teška utakmica koju smo pobijedili uz puno rada u obrani, veliku želju i naravno uz jako puno koncentracije i taktičke discipline oko svega što smo dogovarali uoči utakmice. Za tako mlade igračice kakve imamo puno je tu zahtjeva i izazova, ali uz razumljive greške uspjeli smo doći do trenutno prvog mjesta na tablici Premijer lige. Veliki uspjeh koji, svjesni smo, neće biti lako braniti do kraja prvenstva, ali uživamo u trenutku i tražimo motive kroz ove pobjede za daljnji rad. Ne bih izdvajao pojedine igračice. Sve su dale svoj veliki doprinos pobjedi uz ponovno Pačkovski koja ih je predvodila iskustvom i kvalitetom.

Dubrovniku hvala na fer i korektnoj borbi i dobroj utakmici koju smo zajedno prezentirali publici u dvorani. Mislim da je bila na razini borbe za prvo mjesto u Premijer ligi.”

Lena Bilić, igračica KK Trešnjevka 2009: “Utakmica je bila teška, izuzetno čvrsta i neizvjesna do kraja. Jako mi je drago da smo pobijedili ovako dobru ekipu i da smo trenutno prvi na ljestvici.”

 

 

Sličan sadržaj