Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (13. kolo): Trešnjevka 2009 preuzela zagrebački primat

KK TREŠNJEVKA 2009 – ŽKK MEDVEŠČAK 56:51 (14-15, 17-12, 8-11, 17-13)

Nakon pobjeda obje ekipe u prvom kolu drugog dijela Premijer ženske lige, Trešnjevka 2009 i Medveščak međusobnim susretom u drugom kolu rješavale su koja ekipa će zadržati priključak s vodećom Ragusom u Premijer ligi i ostvariti primat u Zagrebu u borbi između tri vodeća kluba: Trešnjevke 2009, Medveščaka i Zagreba.

Utakmicu je bolje otvorila Trešnjevka 2009. koja je nakon nekoliko uvodnih minuta vodila 12:1. Medveščak brzo stiže prednost domaćih košarkašica tricama Barbare Vunić i koševima Strize. Već tada postaje jasno da će se utakmica igrati na mali broj koševa i uz skromnu šutersku večer, pa i općeniti napadački učinak obje ekipe. Očito važnost utakmice i pritisak nisu dobro djelovali na mlade igračice obje ekipe koje su uz veliki obrambeni trud ipak ostale dužne u kontekstu napadačke kreacije i učinka. Do poluvremena Trešnjevka je u takvoj igri, prvenstveno zahvaljujući Lani Pačkovski, ostvarila prednost 31:27.
Drugo poluvrijeme bolje otvara Medvešćak uz zonsku obranu na koju se Trešnjevka 2009 nije najbolje snašla te domaće košarkašice 7 minuta ostaju bez koša u trećoj četvrtini. Medveščak tada odlazi na 38:31, ali do kraja treće četvrtine Trešnjevka vraća prednost i na ulazu u zadnju četvrtinu rezultat je 39-38 za domaću ekipu.
Zadnjih deset minuta obje ekipe branile su se zonskom obranom na koju se napadački ipak bolje snašla Trešnjevka koja je utakmicu riješila vodstvom 52-43 tri minute prije kraja. Pobjedu je prvenstveno donijela napadački Lana Pačkovski sa 26 koševa i 7 asistencija.
Medveščak je bez pobjede ostao prvenstveno lošim napadom na zonsku obranu domaće ekipe u zadnjoj četvrtini. Vunić je u šuterskom dijelu donijela 5 trica, ali kad se utakmica lomila najbolje igračice Medveščaka Strize, Jakovljević i Skorić nisu joj se uspjele priključiti i donijeti napadački učinak potreban za pobjedu.

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Čestitam svojim igračicama na pobjedi koju večeras zaista nije bilo lako ostvariti. Napadački najlošije odigrana utakmica sezone. Osim Pačkovski nismo imali napadačku inicijativu, kreaciju i preciznost. Obrambeno, međutim, ponovno smo pokazali veliku želju i borbenost. Nika Rodek, Pačkovski i Čuklin opet su cijelu ekipu od samog početka uvele u obrambeni presing i trčanje po cijelom terenu. U situaciji kad smo ostali i bez Žaje, a još ranije i bez Jurić, cijeli koncept igranja s centrima koji smo gradili godinama je nestao. Sad s praktički novom ekipom, novim ulogama i s pet vanjskih igračica pokušavamo stvarati novi koncept igre i to ne ide preko noći. Bilo je odličnih utakmica ove sezone i s dvoznamenkastim brojem postignutih trica i odličnim postotkom šuta. No, odgovornost, pritisak, stres, pa uz to još i mladost i neiskustvo ekipe nisu baš kompatibilni s visokim postotkom šuta u svim utakmicama. Kompenziramo to kroz obranu i svaka čast igračicama da to žele i mogu. Dvije zadnje pobjede nad Zagrebom i Medveščakom su iznimno vrijedne i natjecateljski i kao dokaz da možemo parirati najboljima, a kroz trening i pripremu utakmica moramo ubuduće tražiti bolju napadačku izvedbu s više samopouzdanja i kreacije svih igračica. To nije lako s tako mladom ekipom, ali vjerujem da možemo i da ćemo uspjeti u konačnici usprkos svim teškoćama.
Medveščak nas je namučio isto kao i u prvom dijelu, pa i njima čestitam i na utakmici i na dosadašnjim rezultatima koje postižu uz puno sličnih problema.”

Lana Pačkovski, igračica Trešnjevka 2009: “Znale smo da će biti teška utakmica. Nije nas danas baš išao šut, ali u obrani smo dale svoj maksimum i danas je obrana pobijedila. Čestitam mojim curama što su dale sve od sebe i naravno čestitam Medveščaku na dobro odigranoj utakmici.”

Iva Borović Gregov, trenerica Medveščaka: “Čestitam Trešnjevci na pobjedi. Naš ulazak u utakmicu nije bio dobar. Srećom, brzo smo se vratili u egal, ali kad smo u trećoj četvrtini poveli 8 razlike to smo prebrzo ispustili i u trenutku kad je ta prednost ispuštena i nakon serije Trešnjevke 8-0 za nas je utakmica završila. Nismo se snašli u završnici na njihovu zonsku obranu. Napad nam je bio prestatičan. Nismo uspjeli realizirati ono što smo dogovorili, a s druge strane Lana Pačkovski je danas bila nezaustavljiva. Sve što je zamislila je i ostvarila. Još kad nam se ozlijedila i Soldo u završnici to nam je bio veliki hendikep, a bit će i u sljedećem kolu.”

Anđela Strize, igračica Medveščaka: “Čestitamo ekipi Trešnjevke na zasluženoj pobjedi. Bila je ovo jedna čvrsta i borbena utakmica, upravo onakva kakvu smo i očekivali. Mi se nismo baš najbolje snašli na ovakav udaran ritam trčanja i agresivnosti, ali smo uspijevali to nekako nadoknaditi. Na kraju mislim da je definitivno presudila naša bezidejnost kad se pojavila zonska obrana i eto tu smo izgubili priključak i nismo se mogli više vratiti u vodstvo.”

 

 

Sličan sadržaj