Premijer ženska liga

KAŽL slavio uvjerljivu pobjedu protiv Šibenika

KAŽL – ŽKK Šibenik  94:68  (30:13, 25:20, 22:17, 17:18)

KAŽL je u dalmatinskom dvoboju opravdao ulogu favorita i izborio sigurnu pobjedu u fer i korektnom nadmetanju. Domaće su djevojke već u prvoj četvrtini ostvarile 17 poena prednosti trasirajući put ka pobjedi. U toj se četvrtini posebno istaknula Klara Rimarčuk s postignutih 16 poena uz šut 7/7. Poluvrijeme je završilo rezultatom 55:33. Kod ekipe KAŽL-a su se, uz Rimarčuk, istaknule i Nicole Langhi te Gina Nikola Pirjak, a kod Šibenika Joy Mobley i Bene Gavin.

U drugom su poluvremenu domaće cure nastavile održavati razliku, najveću +32 te na kraju +26 poena. Rezultat 94:68 je bio dovoljan za uvjerljivu šestu pobjedu KAŽL-a i drugo mjesto na tablici.

U redovima KAŽL-a najviše su se istaknule dvije igračice s double-double učinkom, Langhi (21 poen, 19 skokova, 3 asistencije) te Angelika Buckner (13 poena, 11 skokova, 8 asistencija). Pirjak je bila najefikasnija s 24 poena uz 5 skokova, a dvoznamenkaste su bile i Rimarčuk sa 16 te Petra Božan s 10 poena.

Anita Rade, trenerica KAŽL-a: ”Naše cure su već na samom početku napravile razliku od 17 poena. Ispoštovale su sve što smo se dogovorile i na čemu smo radile, ali mislim da možemo i moramo puno bolje u obrambenom dijelu. Iduće kolo nam donosi dosta teško gostovanje u Požegi za kojeg ćemo se pokušati što bolje pripremiti. Čestitam Šibeniku na borbi i našim curama na pobjedi.”

Kod momčadi Šibenika najuvjerljivije su bile dvije Amerikanke, obje s postignutih 25 poena, Gavin (uz 9 skokova) i Mobley (uz 5 skokova).

Stipe Bralić, trener Šibenika: ”Lagana pobjeda domaćina je bila i relativno očekivana s obzirom da se bore za najviši plasman, a mi za ostanak u ligi. Osjetila se ova velika pauza jer smo bili loši pogotovo prvo poluvrijeme. Pobjeda domaćina je apsolutno zaslužena, bili su bolji od početka do kraja utakmice.”

Tekst/Foto: KAŽL

Sličan sadržaj