Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Ragusa sigurnom igrom nadjačala Puljanke

ŽKK PULA MOVITER – ŽKK RAGUSA 44:80 (15:18, 16:21, 3:25, 10:16)

Gošće iz ŽKK Raguse protutnjale su Pulom Moviter rezultatom 80:44 i nanijele joj time četvrti uzastopni poraz unutar Premijer ženske lige. Sam početak susreta i prvo poluvrijeme nisu naslućivali razvoj utakmice koja je išla niz brdo domaćih igračica. Prvo poluvrijeme je proteklo u egalu u kojoj su gošće imale dosta minimalnu prednost koju su na kraju druge četvrtine uspjele dovesti na osam poena razlike.
Nastavak utakmice donio je raspad Pule na terenu, a ekipa aktualnih prvakinja samo je prihvatila ponuđeno i napravila seriju 25:3 u trećoj četvrtini s time da košarkašice Pule nisu pogodile koš do zadnjeg napada u trećoj četvrtini.
U pobjedničkoj ekipi istaknula se kao najbolja igračica Iva Todorić sa 18 poena te 17 skokova i 10 asistencija, a potom Ana Vrsaljko sa ubačenih 13 koševa i 8 skokova.

Ivan Đukić, trener Pule samo je čestitao gošćama: Ne znam što reći, druga utakmica u kojoj u drugom dijelu nas nema na terenu, čestitam gošćama na zasluženoj pobjedi.

Cvetana Matić, trenerica Raguse izjavila je: Početak utakmice smo ušli ponovno opušteno uz puno grešaka, dodavanja, nerealiziranih zicera, tako jednostavno ne možemo ulaziti u niti jednu utakmicu. Događa se nepotreban grč i nervoza koja rezultira promašenim čisto izrađenim situacijama. Ekipa Pule nam je dala dostojan otpor, šteta što nisu u stanju održati takav ritam čitavu utakmicu, no svakako im čestitam na borbenosti. U nastavku smo ušli čvršće i agresivnije što je donijelo puno lakih poena. Čestitke mojim curama na pobjedi i mi se spremamo za dalje.

Tekst/Foto: ŽKK Pula Moviter

Sličan sadržaj