Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Nova pobjeda preporođenih Brođanki

BROD NA SAVI – PULA  91:74 (31:28, 21:19, 22:16, 17:11)

U utakmici 16. kola Premijer ženska liga Brod na Savi je upisao uvjerljivu pobjedu protiv ekipe Pule 91:74.

Dosta pritiska prije utakmice bilo je na domaćim curama budući su znale da im dolazi kvalitetan suparnik, a pobjeda bi donosila mnogo i na samopouzdanju i na poziciji na tablici u borbi za ostanak.

No, otvaranje i prva četvrtina nisu pokazale taj teret jer su cure napadački reagirale izuzetno, već prvi šut i postignuta trica A. Božić najavile su košgeterski možda i najplodonosniju četvrtinu s obje strane u dvorani Vijuš 31:28, gotovo 60 poena za jednu četvrtinu! Nastavak je bio u istom ritmu te je na poluvremenu 52:47 Domaće cure dobro grade prednost, no Puljanke uporno sustižu tu prednost i ostaju u egalu na poluvremenu.

U drugom dijelu opet igračice trenera Rimarčuka marljivo i uz veliko zalaganje podižu tu prednost na kraju 3. četvrtine 74:63 +11, koju tek u zadnjoj četvrtini na 7 minuta prije kraja podižu na visokih 80:63 +17, koje ostaju do kraja utakmice kada počinje veliko veselje zbog ostvarene vrijedne pobjede koja donosi lagano olakšanje pred iduće izazove u dugoj borbi za ostanak koja im još predstoji. No igre u drugom dijelu daju im potvrdu da je cilj ostvariv nastave li sa ovolikom požrtvovnošću i kvalitetom koju prikazuju u igri, večeras je ukupna valorizacija ekipe bila 114 što je do sad nikad ostvareno uz to za 11 skokova su nadskakale ekipu koja ima izvanrednu centarsku liniju.

Sve su domaće igračice bile odlične, no neke su i briljirale: prije svih Shanice Atkins sa odličnim postotkom šuta 32p, 19 sk, val 48, do nje odmah je Ashanti Thomas 18p, 17 sk, val 27.

Kristina Županić igračica ŽKK Pula Moviter:

Prvo čestitke domaćoj ekipi na pobjedi, bile su bolje danas, trudile su se više I više htjele pobjedu. Bile smo blizu, ali su nas na kraju ipak pobijedile.

 Ivan Đukić trener ŽKK Pula Moviter:

Čestitke na pobjedi. Bili su danas bolji. Nadskakali sun as što je inaće naša prednost nad drugim ekipama. U prvom dijelu su imali previse skokova. Tu nismo dobro reagirali. Držale sun as postignute trice u dobrom rezultatu. U drugom dijelu se osjetio umor kod mojih igračica, imamo dosta gostovanja u kratkom periodu.

Dražen Rimarčuk – trener ŽKK Brod na Savi: 

Čestitke gostujućoj ekipi na fer I korektnoj utakmici. Utakmica sa puno pogodaka sa obje strane. Ušli smo u utakmicu odlučno I agresivno, igrali smo puno na energiju što moramo raditi I dalje. Nadamo se dobrom nastavku sezone I nakon ove pobjede smo malo mirniji oko ostanka u ligi, ali nema opuštanja. Idemo dalje. Žao mi je što ova ekipa ne igra zajedno od početka sezone.

Fiona Princip igračica ŽKK Brod na Savi:

Trudimo se biti što bolji I na treninzima I na utakmicama. Ova pobjeda nam je jako bitna za nastavak sezone. Ja osobno uz ovu ekipu stječem puno iskustva I svaka prilika da igram mi puno znači.

ŽKK Brod na Savi 

Sličan sadržaj