Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: KAŽL i Ragusa uvjerljivi kod kuće, Medveščak slomio FSV u gostima

ŽKK KAŽL – ŽKK Pula Moviter 89:57 (40:15, 18:14, 17:13, 14:15)

Košarkašice KAŽL-a su odlično ušle u utakmicu i već su u prvoj četvrtini riješile pitanje pobjednika, a potom ostvarile sigurnu pobjedu nad Pulom rezultatom 89:57. U prvoj dionici susreta, domaće košarkašice su postigle čak 40 poena, dok su Puljanke uspjele uzvratiti sa 15 ubačaja. Ostatak utakmice protekao je u obilju rotacija te se igra u potpunosti razvodnila. Na obje strane priliku za igrati su dobile i mlađe cure, a na taj način je upravo i završila utakmica.

Kod domaćina posebno se istakla Johnson sa 26 poena i 16 skokova, a dodala je tome i 9 asistencija, potom je double – double učinak ostvarila i Davis sa 15 poena i 12 skokova, a dvoznamenkaste su bile Grizelj sa 13 poena i Ljubić sa 10 poena. U redovima gostiju istaknula se Ana Šarić sa 21 poenom.

Trener Pule Moviter Ivan Đukić čestitao je pobjednicima: “Moram odmah čestitati ekipi KAŽL na zasluženoj pobjedi, bilo je lagano, mi smo došli danas malo u slabijem sastavu, ali to uopće ne umanjuje pobjedu domaćeg sastava. Hvala Bogu, zadovoljni smo što smo konačno zabili više od 40 i nešto poena. Idemo polako dalje u sljedeće susrete.”

Trenerica KAŽL-a Anita Rade: “Možemo biti zadovoljni pobjedom, čestitam svojim curama na tome kao i Puli na fer i korektnom nadmetanju. Utakmicu smo riješili već u prvoj četvrtini, a nakon toga je bila želja da priliku dobiju sve cure i da pokažu što mogu. Nažalost taj dio nije bio kako treba, previše grešaka je bilo u oba smjera. Šteta, ovo je utakmica gdje te igračice moraju podizati formu, samopouzdanje te pokazati što mogu. U subotu nas čeka Kup utakmica u Požegi te se idemo spremati za nju.”

Tekst/ Foto: ŽKK KAŽL


KK FSV – ŽKK MEDVEŠČAK 56:87 (15:18, 10:20, 9:31, 22:18)

U sklopu Premijer ženske lige, košarkašice Medveščaka zasluženo su pobijedile u susretu sa FSV– om koji je završio rezultatom 56:87. Na samome početku odvijala se izjednačena borba s obje strane. Igračice Medveščaka pokušavale su podići razliku, međutim i u prvoj i u drugoj četvrtini igračice domaćeg sastava su svojom borbenošću u nekoliko navrata zaustavile da se Medveščak odvoji na nedostižnu razliku. U trećoj četvrtini pad FSV-a rezultirao je time da je Medveščak gradio prednost koja se na kraju pokazala nedostižnom za igračice FSV-a.

Igračica Medveščaka Ivana Mamić: “Čestitke mojim curama na pobjedi i FSV-u na dobroj igri. U utakmicu smo pokušali ući maksimalno koncentrirano i odraditi sve što smo trenirali. Sada nam slijedi stanka te se moramo što bolje pripremiti za nadolazeće utakmice te da privedemo polusezonu kraju sa što boljim rezultatom.”

Trenerica ŽKK Medveščak Iva Gregor Borović: “Čestitam svojoj ekipi na jednoj jako dobroj utakmici. Prvo poluvrijeme je možda bilo u malo lošijem izdanju gdje se nismo dobro rastrčale. U trećoj četvrtini smo prikazale igru koju želimo prezentirati dalje tako da konačan rezultat je i realan. Idemo dalje, sad je reprezentativna stanka. Pokušati ćemo se malo oporaviti, fizički podignuti pa idemo u nastavak prvenstva.”

Igračica FSV-a Ivona Kajfeš: “Čestitke Medveščaku na pobjedi. Mi smo tri četvrtine dobro igrale, ali početak drugog poluvremena smo bile loše i Medo je tu napravio razliku. Ali dale smo sve od sebe i taj trud i rad će nam se isplatiti i vratit kad tad. Okrećemo se sad treninzima i kup utakmici i idemo izboriti pobjedu.”

Trener FSV-a Mario Dobrić: “Sam ulazak u utakmicu nije bio tako loš. Prvo poluvrijeme smo uspjeli parirati ekipi Medveščaka. Šteta što nismo u stanju održati takav ritam čitavu utakmicu, no svakako želim  čestitati curama na borbenosti i što se nisu predavale na – 41. Čestitke gošćama na zasluženoj pobjedi, a nama ostaje da radimo više na nekim stvarima.”

Tekst/Foto: KK FSV


ŽKK Ragusa – ŽKK Split 68:43 (21:6, 19:3, 16:15, 12:19)

U susretu unutar Premijer ženske lige, Ragusa je u domaćoj utakmici ostvarila pobjedu nad Splitom rezultatom 68:43. Prve dvije četvrtine bile su uvjerljivo na strani Raguse, dok su u drugom poluvremenu gošće podigle prednost budući da su kod domaćih zaigrale i igračice s klupe. Ragusa je inače prva na ljestvici, dok je Split zadnji u poretku.

U redovima Raguse istaknula se Tea Ivanišević sa 12 poena, dok je kod košarkašica Splita bila najbolja Ivana Brnas sa 18 poena.

Trener Splita: “Zaslužena pobjeda Raguse u utakmici u kojoj je ekipa Splita u nekim dijelovima igrala i iznad svojih mogućnosti. Dobar otpor favoriziranom protivniku i zadovoljan sam konačnim rezultatom i igrom svoje momčadi većinom utakmice.”

Igračica Splita Tea Turić: “Čestitke Ragusi na zasluženoj pobjedi. Znali smo od početka da su one izrazit favorit s obzirom da su prve na ljestvici, a mi zadnje. Zahvaljujem se i ekipi Raguse koja je bila fer i korektna. U drugom poluvremenu su igrale cure s klupe, pa smo uspjele nadoknaditi i zaostatak pa na kraju to ne izgleda toliko loše.”

Tekst/Foto: ŽKK Ragusa

Sličan sadržaj