Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (3. kolo): Pula Moviter piše dva boda unatoč izuzetno borbenim Splićankama

ŽKK PULA MOVITER – ŽKK SPLIT 66:60 (20-11, 19-14, 14-15, 13-20)

U Puli se u srijedu, 19. listopada odigrao posljednji susret 3. kola Premijer ženske lige. Splićanke su gostovale u Puli, a već danas, 20. listopada igraju prvu utakmicu 4. kola s riječkim FSV-om. Pula pak u subotu dolazi u goste Zagrebu.

Iako je favorit utakmice bila domaćinska Pula, igračice Splita dale su sve od sebe na terenu i s izuzetnom odgovornošću i borbenošću dovele utakmicu zamalo u izjednačenu borbu i mogućnost pobjede u Puli. Vodile su Puljanke i sa 17 poena prednosti, i s 15 u posljednjoj četvrtini, ali su lošijom obranom dozvolile igračicama Splita da na dvije minute do kraja stignu na tri poena razlike (59:56) i imaju napad za izjednačenje. Tricom Ane Šarić Pula se riješila neposredne prijetnje i na koncu završila utakmicu sa 66:60 u svoju korist.

Ana Šarić je za Pulu ukupno ubacila 17 poena, a najefikasnija je bila Marijana Percan s 15 poena  i 14 skokova (od čega 10 u napadu). Ivana Pešut je ubacila 10 poena, a treba spomenuti i Ivanu Ujević sa 6 poena, ali i 10 skokova i 5 asistencija.

Splitskom je rezultatu najviše pridonijela Ivana Brnas sa 16 poena i 8 skokova, 12 je dodala Iva Tabak, a tri su igračice upisale po 10 poena: Nina Prnjak, Antonela Bodrožić i Nikolina Dujić.

Ivan Đukić, trener Pule: “Jedino vrijedno za izdvojiti iz ove utakmice jest da se pišu dva boda i Marijana Percan – veliko bravo!”

Goran Maravić, trener ŽKK Split: “Zaslužena pobjeda Pule, jer je rezultat čitavim tijekom utakmice išao u njihovu korist, mi smo uspjeli na kraju stići i na tri poena razlike i male prilike za pobjedu, ali ipak su domaće igračice bolje i iskusnije te su privele pobjedu na svoju stranu. Čestitam Puli na zasluženoj pobjedi, a sve čestitke mojim igračicama koje su izuzetno hrabro i borbeno odigrale utakmicu.”

Nikolina Dujić, igračica ŽKK Split: “Čestitala bih curama iz Pule na pobjedi i pogotovo svojim curama na čvrstoj i borbenoj utakmici. Ova je utakmica dobro odigrana s naše strane, prve dvije utakmice smo se još uigravale. Želim da i u budućim utakmicama izgledamo ovako, možda još i bolje. Sljedeću utakmicu igramo s FSV-om pa ako budemo ovako igrale možemo i do prve pobjede.”

 

ŽKK Pula / FOTO: Dejan Štifanić

Sličan sadržaj