Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (4. kolo): FSV kod kuće slavio protiv Splita

KK FSV – ŽKK SPLIT 61:46 (14-11, 23-10, 12-12, 12-13)

U prvoj utakmici 4. kola Premijer ženske lige od samog je početka vodio domaći FSV pokušavajući se odvojiti na što veću razliku. Došlo je u prvoj četvrtini i do dvoznamenkaste razlike koju Splićanke ipak uspijevaju kontrolirati te prva četvrtina završava s tek +3 za FSV.

U drugoj četvrtini dolazi do očiglednog pada gostujućeg sastava te FSV upisuje i vodstvo od 20 poena. U drugom poluvremenu vodi se naizgled izjednačena borba, no domaće sigurno zadržavaju svoje vodstvo. U posljednjoj četvrtini igračice Splita uspijevaju smanjiti i na 9 razlike, ali za preokret nije bilo snage. Na kraju pobjeda FSV-a pri 61:46.

U domaćim redovima Laura Bašek je ubacila 16 poena, Karolina Škare 15 (4 bl), a Doroteja Ljaljek 14.

Kod Splićanki je najefikasnija bila Edita Škec s 13 poena i 15 skokova, a slijedile su je Antonela Bodrožić s također 13 poena te Iva Tabak s 12.

Goran Maravić, trener Splita: “Zaslužena pobjeda FSV-a u utakmici u kojoj smo mi tražili svoju priliku, ali je nismo našli i dočekali. Dvije utakmice u dva dana je bilo previše za našu mladu momčad. Energija je bila prisutna, ali igrački nismo mogli odgovoriti. Još jednom, kažem, zaslužena pobjeda Riječke ekipe.”

Edita Škec, igračica Splita: “Zaslužena pobjeda domaćih cura. Igrali smo dvije utakmice u manje od 24 sata. Nije nam to izlika. Nadam se da ćemo u daljnjim utakmicama sve bolje i bolje igrati. Trebamo samo dignuti glavu gore, nastaviti raditi i sve će doći na svoje.”

Igor Prtorić, trener FSV-a: “Čestitam svojoj ekipi na zasluženoj pobjedi. Utakmica koja je nama od velikog značaja, a čestitke i Splitu na korektnoj igri.”

Doroteja Laljek, igračica FSV-a: “Bile smo svjesne važnosti ove utakmice. Dobro smo otvorile utakmicu, bile smo cijele vrijeme ekipa, bodrile se, a to je na kraju i presudilo.”

 

 

 

Sličan sadržaj