Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (20. kolo): Medekice sigurne protiv FSV-a

MEDVEŠČAK – FSV 71:63 (20-8, 18-17, 19-18, 14-20)

Prorijeđeni Medveščak je dva kola prije kraja regularnog dijela premijer ženske lige ugostio ekipu FSV iz Rijeke. Od početka su domaće igračice postavile svoj tempo u igri pa je prva četvrtina završila rezultatom 20:8. U tom periodu pet igračica Medveščaka je postiglo poene, što govori o raspoloženosti svih igračica u ekipi. Takva igra se nastavlja i u 2. četvrtini, kada je u 15. minuti igre rezultat bio 34:9 za domaću ekipu. Trenerica Medveščaka malo „diže nogu s gasa“ i do kraja utakmice gledamo izjednačenu igru obadvije ekipe. U posljednjih par minuta utakmice FSV smanjuje zaostatak, ali za preokret nije bilo vremena.

Kod Medveščaka najefikasnija je bila Lucija Skorić sa 17 poena i 6 skokova, sigurnost pod košem je davala Marta Nimac sa 10 poena i 13 skokova, a Ana Petrak je dobro vodila ekipu na terenu i dodala 9 poena, 8 skokova, 8 asistencija i 4 oduzete lopte.

Kod ekipe FSV-a 20 poena, 6 skokova, 5 asistencija i 4 oduzete lopte imala je Anja Perko.

Trenerica Medveščaka Iva Borović Gregov: “Čestitam svojoj ekipi na pobjedi nakon izuzetno teškog tjedna što se tiče zdravstvenog kartona igračica. U realizaciji ove utakmice je pomogla većina juniorske ekipe jer smo nakon utakmice u Splitu bili oslabljeni pa se u ovoj utakmici tražila samo pobjeda na bilo koji način. Okrećemo se Osijeku i onda se nadamo borbi za prve četiri pozicije u zadnjoj utakmici sa Ragusom. Čestitke ekipi FSV-a na ostanku u ligi i fer igri.”

Igračica Medveščaka Lucija Skorić: “Čestitam protivničkoj ekipi na dobroj igri i dobrom otporu do samoga kraja utakmice. Mi smo odradile sve što smo se dogovorile, unatoč hendikepu vezano za ozljede i bolesti nekoliko bitnih igračica. Trebamo se sada malo odmoriti i spremiti za gostovanje u Osijeku, a onda ide važna utakmica protiv Dubrovnika.”

Trener FSV-a Igor Prtorić: “Čestitke protivniku na zasluženoj pobjedi koju je ostvario praktički u prvoj četvrtini. Ja sam ipak zadovoljan kako je ekipa kasnije reagirala. Zadovoljan sam jer su se cure borile i nisu predavala do kraja utakmice. Ovo je mlada ekipa, nemamo strankinja, a ipak smo ostvarili prvobitni cilj – ostanak u Premijer ligi. Vjerujem da možemo biti samo bolji.”

Igračica FSV-a Ivana Krajina: “Prvo bi čestitala na zasluženoj pobjedi ekipi Medveščaka. Mi smo jako loše otvorile utakmicu i trebalo nam je vremena da se probudimo. Kasnije smo se vratile u utakmicu i bile relativno ravnopravan protivnik. Na žalost, razlika koja je bila u prvih 15 minuta igre nije se mogla sustići. Čestitam i mojim suigračicama jer se nisu predavale, pokazale smo borbenost i to je način kako moramo igrati naredne utakmice.”

ŽKK Medvešćak

Sličan sadržaj