Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (15. kolo): KAŽL dominantan protiv Broda na Savi

KA ŽANA LELAS – BROD NA SAVI 69:52 (25:7, 13:11, 18:10, 13:24)

Domaća ekipa je sjajno otvorila utakmicu. Odmah na startu su povele 11:1, te odlučnom obranom svele BNS na samo 7 poena u 1/4, a istovremeno trčanjem otvarale u napadu čiste situacije. Brod na Savi je donekle držala u igri Atkins, s 10 poena od njihovih 18 do poluvremena, a kod domaćih je sjajna bila mlada Božan s 15 i Lokica s 11 poena. Na poluvremenu je na semaforu stajalo 38:18.

U drugom poluvremenu KAŽL  smanjuje brzinu, iako je u jednom trenutku na semaforu bilo 54:24, no s velikim brojem izmjena ritam i kvaliteta igre su pali, što su gošće iskoristile i smanjile razliku.

Odličnu utakmicu s double-double učinkom odigrala je mlada Petra Božan (23p, 19sk, 4as, 4bl, 42eff), uz nju dvoznamenkasta je bila i Lokica sa 17 poena.

Kod gošći najbolja je bila Atkins  s double-double učinkom (21p, 15sk), a naposljetku je i Kurdija popravila dojam i ubilježila 13 poena.

Trener BNS Dražen Rimarčuk: “Čestitam domaćinu koji je bio s puno većom željom i energijom u prvoj četvrtini te je napravio razliku koja je za nas bila nedostižna, stvarno su odigrali odlicno. Kad smo se mi malo probudili, već je bilo kasno. Na ovom se nivou ne može tako igrati,moramo raditi na ulazu u utakmicu, na pristupu koji je jako bitan, pogotovo kad se ne igra na domaćem terenu.”

Igračica BNS Nika Kurdija: “Čestitke KAŽL-u na zasluženoj pobjedi, ušli su u utakmicu s odličnom energijom, puno jačom od nas. Naravno, trebamo raditi na tome, imamo aspekte igre koji su dobri, ali i puno onih koji nisu, trebamo raditi na tome i dizati se iz utakmice u utakmicu. Definitivno je danas ulazak u utakmicu bio najveći problem, popravili smo se u drugom poluvremenu, ali sveukupno to treba biti bolje.”

Trenerica KAŽL Anita Rade: “Nakon gotovo dva mjeseca smo odigrali utakmicu. Imali smo puno problema s bolestima, ozljedama, neke cure su otišle. Radi svega toga nismo bili u kvalitetnom trenažnom procesu, Ljubić i Miše su počele trenirati tek pred utakmicu, Strilić se ozlijedila, Lokica je bila van treninga. Radi svega toga imali smo maksimalnu koncentraciju na pripremu utakmice, analizu protivnika. Očigledno je to bilo odlično odradeno, cure su sjajno krenule, možda i iznenađujuće dobro. Bili smo agresivni, trčali odlično, sjajni u obrani, rezultat toga je bilo super prvo poluvrijeme. Božan je bila fenomenalna, sve dogovoreno je besprijekorno sprovela u djelo, odigrala je svoju najbolju utakmicu u seniorskom sastavu. U drugom poluvremenu smo puno rotirali, nije nam bila bitna razlika, već da sve cure dobiju priliku, ali rezultat smo kontrolirali cijelo vrijeme. Čestitam curama na pobjedi. U srijedu smo na Baldekinu protiv Šibenika, a možemo reci da smo ovom pobjedom osigurali opstanak.”

Igracica KAŽL Nika Lokica: “Imali smo odličnu pripremu za utakmicu, sve varijante smo prosli, bili smo željni igre i pobjede. Odlično smo otvorili utakmicu i odmah trasirali put ka pobjedi. Izuzetno mi je drago što je Petra odigrala odličnu utakmicu, radi, sluša, napredak je očigledan. Čestitam curama na pobjedi, gošćama na fer i korektnoj utakmici.”

Sličan sadržaj