Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (10. kolo): Brod na Savi siguran protiv Orke

ŽKK Brod na Savi – ŽKK Orka  90:75  (27:13, 23:19, 17:20, 23:23)

Utakmica u kojoj je domaća ekipa bila izraziti favorit. Potvrda je uslijedila već nakon prve četvrtine kada Brod na Savi ostvaruje +14 (27:13) što je u konačnici i bila razlika koja se provlačila kroz cijelu utakmicu. U ekipi Broda na Savi su se istaknule dvije igračice koje su ostvarile double double učinak: Jelena Zorić (22p, 15sk, 7as) i Shanaissa White (16p, 13 sk), a u gostujućoj ekipi Nika Mateković (19p, 12sk). Do kraja utakmice bila je to rastrgana igra uz puno pogrešaka u kojoj su prigodu za sudjelovanje dobile sve igračice na obje strane.

ŽKK Brod na Savi: K. Rimarčuk 18, L. Fonović 9, E. Poljac 4, P. Šimunić 9, F. Pricip 2, M. Kavka, Sh. White 16, A. Stanković 10, J. Zorić 22, M. Ćurković,

ŽKK Orka: L. Rako 2,  N. Horvat 11, L. Lisac 5, R. Mikulić 9, P. Ivković 9, R. Špiranović, N. Mateković 19, L. Pešut 2, H. Rudić 15, A.M. Novina 3

Marina Mikulić, trenerica ŽKK Orka:Čestitam ekipi domaćih na zasluženoj pobjedi, došli smo s idejom malo zaljuljati Brod na Savi, no nismo u tome uspjele. Mi smo nova premijerligaška ekipa koja s obzirom na neiskustvo ima za cilj ove sezone ostati u ligi i tome ćemo se posvetiti u drugom dijelu sezone.”

Rahela Mikulić, igračica ŽKK Orka: “Lošije smo ušle u utakmicu i tu su nas protivnice izdominirale kontrama, domaćim curama svaka čast. Na poluvremenu smo se odlučile još više angažirati obrambeno i u skoku i to nam je donijelo bolji rezultat u drugom dijelu. Mi smo studentska ekipa tako da je malo vremena za trening, no igramo sa srcem i dajemo sve od sebe.”

Dražen Rimarčuk, trener BnS: “Bila je to utakmica u kojoj smo iznova bili izraziti favoriti što smo i potvrdili dobrom prvom četvrtinom. To nam je u nastavku utakmice omogućilo široku rotaciju, no u svemu tome smo ponekad malo i gubili ritam. Sve u svemu utakmica s puno poena što je, vjerujemo, donijelo zadovoljstvo gledateljima. Slijedi nam još zadnja utakmica ove godine u Puli gdje nas očekuje respektabilna ekipa Pule, te ćemo pokušati biti bolji nego večeras kako bi bili konkurentni do kraja.”

Lorena Fonović, igračica BnS: “Bile smo bolje i uvjerljivije što je dalo prigodu svima nama mlađima za sudjelovanjem, a to nam dobro dođe za stjecanje dodatnog iskustva. Raduje nas već četvrta pobjeda ove sezone. Čestitke i gošćama na igri i otporu koji su nam pružile.”

 

 

Sličan sadržaj