Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (1. kolo) FOTO: Iskusne Puležanke bez većih problema kod debitantica iz Orke

ŽKK ORKA – ŽKK PULA MOVITER 48:83 (17-17, 5-18, 12-27, 14-21) 

U svom debitanskom nastupu u Premijer ligi Orka je u Dubravi ugostila Pulu Moviter i doživjela poraz od 83:48. Iskusnije gošće utakmicu su prelomile u drugoj četvrtini kada su na poluvrijeme otišle s +13 (35:22). U drugom poluvremenu prednost je rasla, a Pulu Moviter su predvodile Ana Šarić (17), Ivana Ujević (14) i Marijana Percan s 13 poena i 15 skokova. Kod Orke po 12 poena su ubacile Matea Ercegovac i Nika Mateković.

‘Led smo probili, a rezultat i igra nisu baš podjednaki jer smo i mi na mahove igrali jako dobro. Vidi se da je Pula starosjedilac u Premijer ligi i mi u utakmicama s njima možemo skupljati samo iskustvo. Znamo svoje ciljeve u kojim utakmicama možemo tražiti nešto više, a u kojom utakmicama učimo. Čestitke kolegi Đukiću na pobjedi, ali i mojim curama na borbenosti”, kazala je Marina Mikulić, trenerica Orke.

‘Mi smo iskusnija ekipa što se vidjelo u načinu igre i agresivnosti. Orka me iznenadila ugodno i ukoliko budu dalje radile sigurno će imati svoju šansu u ligi. Svoje prednosti smo iskoristili i u drugoj četvrtini odveli utakmicu u mirne vode”, kazao je Ivan Đukić, trener Pule Moviter.

K. Galić za ŽKK Orka

Sličan sadržaj