Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: U zaostaloj utakmici 6. kola Trešnjevka 2009 bolja od Splita

ŽKK SPLIT – KK TREŠNJEVKA 2009 51: 65 (18-10, 18-22, 8-15, 7-18)

Prvo poluvrijeme pripalo je košarkašicama Splita a ono drugo, puno važnije lideru dosadašnjeg dijela sezone, košarkašicama Trešnjevke 2009.

Gošće su predvodile Anja Majstorović (15 skokova i 12 poena) i Lucija Banović (12 skokova i 17 poena).  Statistika je neumoljiva, Trešnjevka je imala 24 napada više (17 skokova i 7 osvojenih lopti više od domaćina).

Split su predvodile Gabriela Visković (14 poena, 4 asistencije), Ana Vrsaljko s (12 poena, 4 skoka) i Nika Jelenković (12 poena, 4 skoka).

Trenerica Splita Mihaela Vujčić: “Čestitam svojim curama na jednoj dobroj utakmici. Otvorili smo odlično utakmicu, sve što smo se dogovorili prije početka, cure su ispoštovale. Na poluvrijeme smo otišli s prednošću i držali egal do pred kraj treće četvrtine kad se Trešnjevka počela lagano odvajati. Ovo je bila jako dobra utakmica, žao nam je da nismo kaznili loš dan jedine neporažene ekipe prvenstva. Na kraju je ipak presudila njihova kvaliteta i na tome im čestitam.”

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Utakmica je bila očekivano teška, tako sam i najavio igračicama. U prvoj četvrtini smo izrazito loše startali nakon dugog puta do Splita. Protivnice su bile raspoložene. u prvoj četvrtini su nam napravile veliku razliku, došlo je čak i do -12. Tek kad smo uspostavili obrambenu ravnotežu i nametnuli se, posebno u drugom poluvremenu kad su nam ubacili samo 15 poena. čekali smo samo dionicu od nekoliko spojenih šuteva izvana koji su nam ušli početkom četvrte četvrtine. Kada smo to uspjeli i ostvarili nekoliko kontranapada, utakmica je bila riješena. Čestitam Splitu na zaista dobro odigranoj utakmici!”

 

Sličan sadržaj