Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: U Ligi prvaka Mursa VROS dobila Šibenik, u Ligi za ostanak Plamene bolje od Splita (7. kolo)

KK MURSA VROS – ŽKK ŠIBENIK   78 : 72  (13-25, 15-15, 17-19, 33-13)

Neizvjesna i tvrda utakmica koja je rezultirala pobjedom domaćih Osječanki nad Šibenčankama.

Dvije minute i petnaest sekundi prije kraja prve četvrtine dolazi do isključenja trenera Šibenika Stipe Bralića pri vodstvu Šibenika od 21:11. I bez trenera Šibenčanke su nastavile igrati dopadljivo i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 28-40. I u 3/4 gošće su igrale dobro i održavale prednost, ali znakovi umora bili su sve vidljiviji, šut je stao, a obrana je popuštala.

U posljednjoj četvrtini Mursa se budi i dodaje gas, te polako stižu prednost gošći. Dvije minute i petnaest sekundi prije kraja utakmice prelaze u vodstvo, koje pametnom i sigurnom igrom nisu ispuštale do kraja.

Kod gošći valja istaknuti : Washington (18p, 9 sk), Ujević (16p, 11sk) i Jeremić (9p, 8sk).

Kod domaćih : Mihaljević (19p,3sk, 4 as), Šimunić (17p, 5sk), Šarlija (9p, 5sk), Kujundžić (7p, 9 sk), Balić (13p, 5sk, 4 as) i Matešić ( 7p, 6sk ).

KOMPLETNA STATISTIKA

Ivana  Dujić, igračica ŽKK ŠIBENIKA: “Jako teška utakmica, čestitam jednim i drugim igračicama na igri i borbi. Imali smo utakmicu 25 minuta, nakon izbacivanja našeg trenera i nekoliko igračica zbog penala, izgubile smo širinu igre.”

Magdalena Mihaljević, igračica KK MURSA VROS: “Čestitam ekipi na pobjedi i borbenosti. Loše smo ušli u utakmicu, uradili smo previše pogrešaka. Na poluvremenu smo se malo smirili te smo drugo poluvrijeme odradili puno bolje. Bilo je puno pogrešaka na kojima moramo raditi. Čeka nas gostovanje u Dubrovniku, a nakon toga i Kup, ponovno sa Šibenikom.”

Goran Gunjević, trener KK MURSA VROS: “Tri četvrtine je Šibenik bio ekipa koja je bila bolja. U napadu nismo imali rješenja, a u obrani smo jako loše branili pick igru protivničke ekipe. U  zadnjih 10 minuta uspjeli smo naći petorku koja je digla razinu agresije u obrani, a u napadu smo počeli nalaziti dobra rješenja, što nam je na kraju donijelo 33 poena u zadnjoj četvrtini, 5 više nego u cijelom prvom poluvremenu. Čestitam mojim djevojkama  na zalaganju koje su pokazale u zadnjih 10 minuta, gdje su pokazale kako se treba igrati. Čestitam ekipi Šibenika na hrabroj i borbenoj utakmici.”

KK Mursa VROS, HKS/ FOTO: Šibenik – Mursa VROS od 18. ožujka 2021.

 

ŽKK PLAMEN POŽEGA – ŽKK SPLIT 81:69 (30-25, 19-16, 17-13, 15-15)

Plamene su, možda i teže no što su očekivale, na domaćem terenu svladale ekupi Splita s rezultatom 81:69. Utakmica je u cijelom svojem trajanju bila neizvjesna, unatoč većinskom vodstvu Požežanki.

U redovima domaćih najbolja je bila i najiskusnija – Jelena Ivezić s 34 poena, 7 skokova i 4 asistencije, a pratila ju je još samo Maweja La Mama s 26 poena, 15 skokova i 3 asistencije.

Kos Splićanki se istaknula Ana Miše s 18 poena, 6 skokova i 4 asistencije, a dvoznamenkasta je još bila i Nives Džafić s 13 poena te Gabriela Visković s 11.

KOMPLETNA STATISTIKA

Dora Čipčić, igračica Splita: “Odlično smo odigrale utakmicu čestitke ekipi Požege. U trećoj četvrtini smo se mogle vratiti, ali nažalost nismo idemo naprijed samo i to je to.”

Boran Grgin, trener Splita: “Čestitam Požegi! Mi smo, eto, dali neki solidan otpor iako je bilo u obrani stvarno puno pogrešaka. Sada kod kuće čekamo ekipu Zagreba i nadam se da ćemo tu biti puno bolji.”

Laura Bašić, igračica Požege: “Čestitam mojim curama na pobjedi, iz utakmicu u utakmicu ispravljamo neke stvari i postajemo bolja ekipa te u takvom ritmu nastavljajmo dalje do kraja prvenstva!”

Vladimir Englman, trener Plamen Požege: “Izuzetno teška utakmica jer su svi očekivali da dobijemo tu utakmicu. U principu, to su najteže utakmice koje treba igrati. U ovu smo utakmicu ušli oslabljeni bez igračice iz prve petorke, a protivnik je došao jači nego što je bio u Splitu, bila je i Visković te se to vidjelo. Utakmicu smo lomili od prvog trenutka i u nekoliko navrata smo ju trebali slomiti, no nismo pa je praktički do zadnje četvrtine utakmica bila neizvjesna. Nismo u svim segmentima odradili ono što smo trebali, posebno u obrani, iako ruku na srce znao sam da i njih šut mora stati. U prvom poluvremenu ih je išao taj vanjski šut, u drugom poluvremenu je šut stao i to smo znali iskoristiti. Ohrabrujuće je da La Mama počinje raditi neke stvari koje tražim od nje, ali nisam zadovoljan kad dobijete utakmicu, a dva igrača daju 80% koševa, moram dobiti više raspoloženih igrača da bi mogli igrati na tom nivou igrati ozbiljnije i kvalitetnije. Na kraju moram čestitati protivničkoj ekipi jer i u trenutku kada su gubile 20 razlike bacale su se za svaku loptu te korektno odigrale utakmicu. Moram čestitati i mojim curama; bez obzira na sve bilo je borbeno, vidjelo se zalaganje i naravno vidjelo se da nemamo širinu klupe te sam većinu morao koristiti 40 minuta.”

Sličan sadržaj