Premijer ženska liga

Premijer ženska liga, Liga za prvaka: U zaostaloj utakmici 2. kola Šibenik bolji od Murse VROS

ŽKK ŠIBENIK – KK MURSA VROS  72-56 (15-9, 20-22, 20-18, 17-7)

Unatoč konačnom rezultatu koji ukazuje na rutinsku pobjedu Šibenika, Mursa VROS je držala korak punih tri četvrtine. U posljednjoj dionici pak više nije bilo snage, a jednoznamenkasti broj ubačaja protiv izabranica Stipe Bralića nikako nije mogao biti dovoljan.

U redovima Šibenka najviše se iskazala Kendriana Washington s 22 poena i 12 skokova, dok su po 11 poena ubacile Ivana Ujević (8 skokova, 6 asistencija) i Iva Cigić.

Marta Rimac je u rezultat Murse ugradila 19 poena, a Ksenija Šarlija 11.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Trener KK Mursa VROS, Goran Gunjević:

“Odigrali smo solidno prvo poluvrijeme i možemo reći da smo se tri četvrtine dobro držali. Petom osobnom Marte Nimac nismo više imali igrača na niskom postu koji bi mogao malo više zaprijetiti. Jako se osjetio izostanak našeg prvog play makera Mihaljević, ali možemo biti zadovoljni s dvadeset pet minuta što smo igrali i pružili dobar otpor jednoj odličnoj ekipi i čestitam Šibeniku na zasluženoj pobjedi.”

Izjava igračice KK Mursa VROS, Ksenije Šarlije:

“Čestitam ekipi Šibenika na dobroj i borbenoj igri. Treća četvrtina je bila presudna to su odlučile dvije trice od Ive Cigić i Dujić i tu je otišla utakmica na njihovu stranu, ali evo za četiri dana nas čeka nova utakmica te se nadam boljoj utakmici i našoj pobjedi.”

Trener ŽKK Šibenik, Stipe Bralić:

“Pobijedili smo utakmicu i na kraju ispadne 16 poena razlike dosta uvjerljivo, iako tijek utakmice nije tako išao. U prvom poluvremenu smo jako loše šutirali za tri poena 3/17 što je zonskoj obrani gošći išlo u prilog. U igri nas je držala Washington koja je postigla 18 poena u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo jednostavno ušli u ritam šuta i kad smo vezali par šuteva za tri poena  digli smo razliku na desetak poena i održali smo to do kraja utakmice. Čestitke jednoj i drugoj ekipi na borbenosti  i fer igri.”

Izjava igračice ŽKK Šibenik Jovane Jeremić:

“Jako teško prvo poluvrijeme, ušli smo u neki lošiji ritam u napadu i nismo nalazile baš najbolje rješenja, dok je u drugom dijelu bilo bolje kad su ulazili i neki otvoreni šutevi i tu smo uspjeli prevagnuti rezultatom u našu korist. Čestitam mojoj ekipi na pobjedi, kao i suparničkim igračicama na fer i korektnoj borbi.”

FOTO: ŽKK Šibenik

Sličan sadržaj