Premijer ženska liga

Premijer ženska liga, Liga za prvaka (6. kolo): U neizvjesnoj utakmici Medveščak slavio kod Murse VROS

KK MURSA VROS – ŽKK MEDVEŠČAK 57 : 60  (21-17, 16-21; 8-13, 12-9)

Tvrda, teška utakmica, čitavo vrijeme u rezultatskoj neizvjesnosti. Pobjeda gošći je apsolutno zaslužena, a domaće mogu tražiti uzroke u slabom šutu (za 3 poena 2/17), te u nekoliko izgubljenih lopti više od protivnica. Možda su Osječanke mogle osigurati bar produžetak, imale su posjed lopte 10 sekundi prije kraja, ali nisu uspjele organizirati kvalitetnu poziciju za šut.

KOMPLETNA STATISTIKA

Viktor Kovač, trener ŽKK Medveščak: “Čestitam mojim igračicama. Još jedna jako teška utakmica  koju smo izvukli, to je već četvrta u nizu. Utakmica je čitavo vrijeme bila u egalu i vrlo neizvjesna. Očekivali smo takvu utakmicu. Mursa  ove sezone igra jako dobro, odlično trče, a mi smo napravili bitan pomak kad smo krajem 1. poluvremena i u čitavom 2. poluvremenu uspjeli spriječiti njihov kontranapad. Ključna stvar je da smo uspjeli zaustaviti njihov kontranapad koji nam je u prvih 15 minuta zaista  zadavao velike probleme. Ponavljam, znali smo da će biti teško i neizvjesno, u zadnjim trenucima utakmicu smo uspjeli iščupati, idemo dalje.”

Lucija Skorić, igračica ŽKK Medveščak: “Ovo je bila vrlo teška i neizvjesna utakmica do kraja. Drago mi je što sam sa svojom ekipom izvukla pobjedu koja nam je bila jako bitna, da im uzvratimo za poraz u Zagrebu u 1. kolu Lige za prvaka. Imale smo puno pogrešaka, ali na kraju smo izvukle pobjedu. Čestitam protivnicama na dobroj utakmici.”

Davorka Balić, igračica KK Mursa VROS: “Odigrale smo dosta lošu utakmicu, imali smo jako puno pogrešaka. Izgubile smo 10-15 lopti koje doista nismo trebale izgubiti. Utakmica je cijelo vrijeme bila napeta, neizvjesna do samoga kraja. Mislim da možemo puno bolje, a pogreške iz 2. poluvremena su nas koštale poraza. Ukoliko ponovimo igru iz 1. poluvremena u idućim utakmicama, rezultat će biti povoljniji za nas.”

Goran Gunjević, trener KK Mursa VROS: “Već treću utakmicu nemamo u napadu pravu kreaciju, previše radimo grešaka, loš postotak šuta za 3 poena i sl. bacanja koštaju nas poraza. Djevojke su dale sve od sebe na utakmici, nemam zamjerki. Moja je odgovornost naša lošija izvedba zadnjih par utakmica. Čestitam ekipi Medveščaka na zasluženoj pobjedi.”

(KK Mursa VROS)

 

Sličan sadržaj