Premijer ženska liga

Premijer ženska liga, Liga za prvaka (4. kolo): Trešnjevka lako protiv Murse

TREŠNJEVKA 2009 – MURSA 94:47 (25-15, 18-18, 20-5, 31-9)

U 4. kolu Lige za prvaka domaće košarkašice Trešnjevke 2009 došle su do uvjerljive pobjede protiv Murse. Sve je bilo riješeno početkom drugog poluvremena kada domaće ubacuju u višu brzinu i odvode utakmicu u sigurne vode.

Bila je to utakmica u kojoj je Trešnjevka vodila od samog početka i pobjeda domaćih košarkašica niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Gošće su došle bez najbolje i najiskusnije igračice Sene Matešić, a Davorka Balić ozlijedila se pri kraju prve četvrtine i bila je to nenadoknadiva teškoća za Mursu.

Osječanke su do poluvremena uspijevale držati priključak zahvaljujući šutevima za tri poena i obrambenim greškama domaćih košarkašica koje su dozvolile da druga četvrtina na kraju završi 18:18.

Nakon poluvremena Trešnjevka je sredila obranu i Osječke košarkašice u trećoj četvrtini postižu samo pet koševa što je utakmicu odvelo potpuno na stranu domaćih.

Posljednjih deset minuta utakmice treneri su dali priliku svim igračicama u rosterima i tu je Trešnjevka još povećala razliku do konačnih 47 koševa.

Kod domaćih bolje od ostalih Muhl (14 koševa, šut za 2 7/9, 5 skokova, 4 asista), Majstorović (10 skokova, 9 koševa, 4 asista, 4 ukradene lopte), Škara (12 koševa, 7 skokova, 5 asista) i Galunić (17 koševa, šut 7/12, 5 skokova) iako su sve igračice igrale i u određenom periodu utakmice ostvarile dobar učinak.

Kod Murse bolja od ostalih Šimunić (16 koševa, trice 3/5).

KOMPLETNA STATISTIKA

Goran Gunjević, trener Murse:

“Čestitam Trešnjevci na odličnoj utakmici. Mi smo došli oslabljeni bez prvog centra Sene Matešić, a sredinom prvog poluvremena ozlijedila nam se i druga stožerna igračica Davorka Balić i ovako razigranoj Trešnjevci bez njih dvije nismo mogli parirati dulje od jednog poluvremena. Ovo je svakako škola našim igračicama, a pogotovo našem organizatoru igre da shvati važnost svoje pozicije u ekipi.”

Magdalena Mihaljević, igračica Murse:

“Čestitam protivničkoj ekipi na borbenosti i pobjedi. Mi smo se borile. Dale smo sve od sebe, ali smo u drugom poluvremenu značajno pale. Vidjelo se da nam nedostaju dvije najvažnije igračice. No, sad moramo dići glavu gore i uči tako u slijedeću utakmicu protiv Pule.”

Dean Nemec, trener Trešnjevka 2009:

“Očekivali smo znatno težu utakmicu protiv Murse, no nedolazak Sene Matešić s protivničkom ekipom značajno je utjecao na tijek i ishod utakmice. Počeli smo agresivno i zadržali taj intenzitet tijekom cijelog susreta, što sam i tražio od svojih igračica u pripremi utakmice. U prvom poluvremenu, pogotovo u drugoj četvrtini, griješili smo taktički u obrani usprkos intenzitetu koji smo imali. Kad smo na poluvremenu riješili i taktički aspekt obrane primili smo u trećoj četvrtini samo pet koševa. Do kraja utakmice tako sam dobio mogućnost dati priliku svim igračicama u rosteru što je svakako korisno za nas. Važan nam je i povratak našeg prvog centra Josipe Jurič koja je ponovno nastupila nakon tri mjeseca pauze. Igrala je samo 7 minuta, ali pokazala je veliku želju i motivaciju da se vrati i pomogne ekipi što je za nas vrlo važno jer sa Žajom i Josipom naša centarska linija opet dobiva obrise dominacije u reketu na obje strane terena.”

Helena Galunić, igračica Trešnjevka 2009:

“Današnja utakmica bila je odlična. Imali smo energiju i rotaciju svih igračica, no i povratak dvije naše važne visoke igračice. Polako se kompletiramo i vraćamo u stari sastav što je odlično, a tu je i energija koju nam donose mlađe igračice. Mislim kako nam je ovakva utakmica bila iznimno potrebna za daljnji tijek prvenstva zbog energije i samopouzdanja ekipe. Sada čekamo susret s Ragusom u Dubrovniku i nadamo se našem dobrom izdanju u utakmici koja će sigurno biti teška i zahtjevna.”

KK Trešnjevka 2009

 

Sličan sadržaj