Premijer ženska liga

Premijer ženska liga, Liga za prvaka (3. kolo): Ragusa na +21 kod Murse VROS

KK MURSA VROS – ŽKK RAGUSA  43:64 (14-18, 9-13; 10-10, 10-23 )

Bila je to utakmica zaista lošeg šuta – Mursa, 27% za dva poena, 10% za tri, a ni Ragusa ne može biti zadovoljna s 42% za dva poena i tek 10% za tri.

Do 16. minute rezultatski ravnopravna utakmica, a u posljednjih četiri minute prvog poluvremena Ragusa dolazi do prednosti od 8 poena.

Drugi dio ponovno je rezultatski izjednačen i razlika od 8 poena ostaje do 34. minute. Tada igračice Murse staju, a Ragusa na krilima Ive Todorić (dvije trice i dvije dvice) odlazi na 20 poena razlike.

Igračice Raguse u ovu utakmicu ušle su vrlo ozbiljno i odgovorno, čvrsto u obrani  i vrlo angažirano u napadu, što je rezultiralo s 11 skokova i 16 napada više od protivnica te gošće potpuno zasluženo donose pobjedu.

Kod gošći za istaknuti je Ana Vrsaljko (18 poena, 11 skokova) i Iva Todorić (12 poena i 11 skokova), a odlično su ih pratile Ivona Matić (12 poena i 6 skokova ) te odlična organizatorica igre Carmen Miloglav (5 poena, 7 skokova i 7 ukradenih lopti).

Kod domaćih prolaznu ocjenu mogu dobiti Sena Matešić (9 poena i 9 skokova) i Martina Kujundžić  (6 poena i 9 skokova).

KOMPLETNA STATISTIKA

Ivona Matić, ŽKK Ragusa: “Očekivali smo da će biti teško u Osijeku. Pripremale smo se dobro, znale smo da će nas pokušati iznenaditi zonom te je bilo bitno kako će se naši centri snaći, kako će to ispratiti te da li će imati dobar tajming za ulazak u dobre pozicije. To se ostvarilo i ispunile smo sve što smo dogovarale. Malo nam je šut bio loš. Obranu smo odradile dobro, nismo dozvolile Petri Šimunić da se razigra i raspuca, što nam je bio jedan od prioriteta. Isto tako smo i dobro zatvaralie Senu Matešić.”

Iva Todorić, ŽKK Ragusa: “Očekivale smo tvrdu utakmicu u Osijeku. Dobro smo se pripremale, šut nas nije služio, a pred kraj smo malo promijenile stil igre i pobijedile.”

Martina Kujundžić, KK Mursa VROS: “Prije svega čestitke Ragusi na pobjedi. Danas nismo pokazale svoj puni potencijal. Šut nam je bio katastrofalan, kao i obrana. Nadam se da će iduća utakmica biti bolja.”

Goran Gunjević, KK Mursa VROS: “Uz ovaku obranu i šut nismo mogli bolje proći. Čestitke Ragusi na pobjedi.”

KK Mursa VROS

Sličan sadržaj