Premijer ženska liga

Premijer ženska liga, Liga za prvaka (3. kolo): Pula u odličnoj utakmici do pobjede protiv Šibenika

PULA MOVITER – ŠIBENIK 88:86 (22-22, 16-19, 30-21, 20-24)

Treća utakmica u sezoni 20/21 između košarkašica Pule i Šibenika bila je napeta kao i dvije prijašnje, samo sa razlikom da su ovaj put pobjedu odnijele igračice Pule. U prve dvije utakmice od 85 minuta igre Puljanke su vodile cca 80 minuta i obje izgubile, ovaj put dozvolile su gošćama da budu u vodstvu dosta duži vremenski period, ali su na kraju u uzbudljivoj završnici odnijele pobjedu.Čitav tijek utakmice bio je uzbudljiv i kvalitetan sa gledišta gledatelja, puno koševa, dobrih proigravanja, velike borbenosti i požrtvovnosti sa obje strane. Igralo se praktično koš za koš  s time da su Šibenčanke imale najveću prednost u drugoj četvrtini, dok su domaće igračice svoju najveću prednost ostvarile sredinom treće četvrtine. Te prednosti su dostizale maximalno 10 poena, ali sve se vrtilo na 5, 6 poena razlike. Iz navedenog razloga utakmica je bila uzbudljiva te nitko nije popuštao u naumu da odnese pobjedu.Šibenčanke pojačane sa dvije nove igračice željele  su pobjedu da nastave pobjednički niz, te novom pobjedom na gostovanju učvrste svoju poziciju kao glavnog konkurenta za osvajanje finala ovogodišnjeg prvenstva. Puljanke su nasuprot njima htjele nakon odlične ige protiv Raguse i nesretnog poraza, “oprati” loše i nikakvo izdanje sa utakmice protiv Trešnjevke te su ušle u utakmicu za željom za pobjedom i ostankom u igri za gornje pozicije u Ligi za prvaka. Na osnovu tih činjenica izrodila se odlična utakmica koja je odlučena u posljednjoj minuti utakmice, koja je ponudila uzbuđenje za košarkaške sladokusce.Domaće igračice su ušle sa prednošću u zadnju minutu sa rezultatom 84:81, Ivana Dujić je iskoristila jedno slobodno bacanje te smanjila rezultat na 84:82, uspijeli su napraviti osobnu pogrešku na 19 sekundi do kraja, ali je Schrauth pogodila oba slobodna bacanja te podigla vodstvo Puljanki na 86:82. Na jedanest sekundi do kraja Ujević postiže koš te smanjuje vodstvo domaćih na 86:84, trener Bralić tražio je brzu osobnu, no Puljanke su izbjegle navedenu taktičku zamisao trenera Bralića te su gošće na dve sekunde do kraja uspjele napraviti osobnu na Borić koja pogađa oba slobodna bacanja i podiže vodstvo na 88:84. Kad se misli da je gotovo nikad nije gotovo, Ujević na isteku vremena baca loptu sa svoje polovice, a Trehub bespotrebno i glupo radi osobnu te omogućuje Ujević tri slobodna bacanja od kojih ona iskorištava dva i postavlja konačni rezultat 88:86.Kvalitetna utakmica koja samo može promovirati žensku košarku i potvrda da ove dvije ekipe zasluženo igraju Ligu za prvaka.

KOMPLETNA STATISTIKA

IVAN ĐUKIĆ, trener Pule Moviter:

“Prava, čvrsta i zanimljiva utakmica gdje su se obje ekipe izmjenjivale u vodstvu. Zadovoljan sam da smo nakon par utakmica koje smo izgubili u zadnjim sekundama danas mi bili ta ekipa koja je dobila u završnici. Za nešto više morati ćemo dosta poraditi na obrambenim zadacima jer tu nismo pravi. Čestitam objema ekipama na velikoj borbenosti i zanimljivoj utakmici.”

STIPE BRALIĆ, trener Šibenika:

“Dosta zanimljiva i izjednačena utakmica, koja je na kraju pripala domaćoj ekipi. Promjenili smo ekipu sa dvije nove igračice, te se u pojedinim fazama igre vidjela naša neuigranost, te je “jedna” lopta odlučila pobjednika, ovaj put je otišla na stranu domaćina. Čestitam na uzbudljivoj i kvalitetnoj utakmici objema ekipama.”

KK PULA MOVITER

Sličan sadržaj