Premijer ženska liga

Premijer ženska liga, Liga za prvaka (3. kolo): Medveščak bolji u gradskom derbiju

ŽKK MEDVEŠČAK – KK TREŠNJEVKA 2009 55:44 (18-10, 8-11, 19-10, 10-13)

Treće kolo Premijer ženske lige za prvaka donijelo je susret dviju zagrebačkih ekipa.  Medveščak je u utakmicu ušao s dva poraza, a Trešnjevka 2009 je zabilježila poraz i pobjedu, tako da je veći imperativ pobjede bio na domaćinu.

Trešnjevka 2009 nešto bolje otvara utakmicu, u 5. minuti vodi sa 6:10, ali do kraja četvrtine upada u napadačku krizu i Medveščak dobiva taj period sa 18:10. U 16. minuti bilježimo najveću prednost Medveščaka (26:14), no zonskom obranom Trešnjevka 2009 zaustavlja napad Medveščaka i do poluvremena smanjuje na 26:21. U nastavku Trešnjevka 2009 nastavlja sa zonom, ali Medveščak dolazi do šuta i ponovno se vraća na dvoznamenkastu prednost prvenstveno zahvaljujući preciznoj Luciji Skorić koja je u 3. četvrtini postigla 10 poena. Do kraja utakmice Medveščak je održavao prednost i ubilježio prvu pobjedu u Ligi za prvaka.

Kod Medveščaka je Lucija Skorić postigla 17 p i dodala 7 sk, a Lea Hajdin dodala 11 p i 6 sk. Kod Trešnjevke 2009 su ponajbolje bile najiskusnije Anja Majstorović sa 15 p i 10 sk i Anja Škara sa 12 p i 9 sk.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Trener Medveščaka Viktor Kovač: “Čestitam svojim igračicama na izuzetnom zalaganju u ovoj utakmici. Veliki je pritisak bio na nama nakon starta sa dva poraza i izdržali smo taj pritisak. Jako dobra naša obrana u većem dijelu utakmice, dobro smo reagirali na sve taktičke promjene Trešnjevke i idemo dalje. Utakmicu po utakmicu.”

Igračica Medveščaka Anđela Strize: “Odigrale smo jednu čvrstu utakmicu kao i što smo željele. Znale smo da će biti teško, ali uspjele smo to izvući na našu stranu i pobijediti. Time smo razbile ovaj lošiji ulazak u drugi dio sezone. Nastavljamo se pripremati i nadamo se da ćemo tako sa pobjedama nastaviti i dalje.”

Trener Trešnjevke 2009 Dean Nemec: “Čestitam Medveščaku na pobjedi, mislim da su zasluženo dobili utakmicu. Mi smo bili premekani, ali to je možda posljedica problema sa kojima smo se susretali u pripremi utakmice. Hana Mühl nije trenirala cijeli tjedan, Dorja Žaja ima isto duži period bez pravog treninga, a to su mlade igračice kojima nedostatak treninga utječe na kvalitetu igre. Osim Škare i Majstorović ekipe je bila malo uspavana i bez inicijative. Time smo izgubili mogućnost kvalitetnog napadanja. Obrana je u prvom dijelu bila dobra, no Medveščak je na kraju morao nešto i zabiti, a kada su to napravile početkom drugog poluvremena tu se utakmica prelomila i kliznula na stranu domaćina.”

Igračica Trešnjevke 2009 Anja Škara: “Čestitke Medveščaku na odličnoj igri. Danas su imale dobar postotak šuta za tri poena, to je bila njihova prednost. Mi smo imali loš napad, borile smo se, ali to nije bilo dovoljno, pa smo na kraju izgubile. Ništa, treniramo dalje i nadamo se pobjedi u slijedećoj utakmici.”

ŽKK Medveščak

 

Sličan sadržaj