Premijer ženska liga

Premijer ženska liga, Liga za prvaka (10. kolo): Pula Moviter slavila u utakmici velikih brojki

PULA MOVITER – MURSA VROS 99:89 (22-28, 27-20, 22-21, 28-20)

Posljednjom utakmicom u prvenstvu Premier ženske košarkaške lige za prvaka, domaća i gostujuća ekipa su odigrale “pravu napadačku” košarku bez “tvrde i žestoke” obrane pa smo na utakmici imali ubačenih ukupno 188 poena. Ekipa Pule Moviter ušla je u utakmicu sa obranom koja je bila sve samo ne obrana, te su dopustile gošćama da uđu u odličan šuterski ritam te da na kraju imaju odličan postotak šuta ukupno 58%, za dva poena 59 %, i za tri fenomenalnih 55%. U takvoj utakmici u prvom djelu su Puljanke stalno dostizale Osječanke te su ih uspijele tek na kraju prvog djela prestići za pola koša 49:48.

Drugi dio su gošće krenule opet bolje od domaćih igračica koje se bude sredinom četvrtine te nekako uspijevaju podići razinu obrane te prvi put dostižu i razliku od 6 poena, ali odmah dozvoljavaju svojim nerezonskim šutevima gošćama da dostignu i anuliraju vodstvo Puljanki.

Zadnja četvrtina donijela je na kraju i nešto bolju obranu domaćih, te ih je na kraju prvenstva i “krenuo” vanjski šut , te su uspijele sa tri povezane trice i poenima Schrauth iz reketa serijom  od 11:0  otići na najveću prednost od 12 poena koja im je na kraju donijela pobjedu i peto mjesto u prvenstvu RH.

Odličnu utakmicu odigrala je Schrauth sa valorizacojom od 63 ( 34 poena; 28 skokova; 5 asistencija) i tako potvrdila da je MVP prvenstva.te Plavljanin,Borić i Krstić, kod gošći koje su odigrale jednu šuterski raspucanu utakmicu Balić sa odličnim postocima šuta, te Mihaljević, Šarlija i Šimunić.

KOMPLETNA STATISTIKA

Ivan ĐUKIĆ:

“Evo došli smo i do kraja prvenstva koje je cijelu sezonu bilo interesantno, a po meni najveći uspijeh je to što  smo ga u ovoj Covid krizi uspjeli odigrati do “kraja”. Za današnju utakmicu mogu čestitati objema ekipaama na lijepoj napadačkoj igri gdje su obrane bile u drugom planu. I mi i Mursa smo nastupali bez nekih bitnih igračica i to se vidjelo pogotovo u rotaciji. Imali smo problema sa šutom za tri poena protivnica, a mi smo dominirali u reketu gdje gošće nikako nisu mogle zadržati danas super raspoloženu Schrauth. Sada nam predstoji zaliječiti ozljede i pokušati napraviti konkurentnu ekipu i za sljedeću sezonu.”

Goran GUNJEVIĆ:

“Prije svega čestitao bih svojim curama na borbi koju su danas pokazali, s obzirom na veliki broj izostanaka koji smo imali uoči utakmice. Čestitam ekipi Pule na zasluženoj pobjedi. Prvi centar nam je već početkom 2 četvrtine dobila peti prekršaj, te smo tako ostatak utakmice odigrali sa 5 vanjskih  igračica, što je uveliko iskoristila Schrauth koja nam je pravila velike probleme u reketu. Čak kad smo i krajem treće četvrtine ostali i bez Šimunić, cure se nisu predavale te smo do kraja bili u igri za pobjedu, ali na kraju smo ipak morali upisati poraz.”

Sličan sadržaj