Premijer ženska liga

Premijer ženska liga, Liga za prvaka (1. kolo): Trica Todorić za pobjedu Raguse u Puli

ŽKK PULA MOVITER – ŽKK RAGUSA 59:61 (12-19, 12-13, 13-12, 22-17)

Utakmica dostojna finala bilo kojeg natjecanja HKS-a, imala je sve što košarkaške utakmice trebaju imati: borbenost do “krvi”, uzbudljivost do zadnjih sekundi, odlično odigranih poteza i, najvažnije, nitko nije odustao od pobjede do samog kraja utakmice.

Ragusa je dobro otvorila utakmicu te napravila prednost od 11 poena koju su domaće igračice grickale do samog kraja utakmice. Prvi dio utakmice pripao je igračicama Raguse, možda i iz razloga što su domaće igračice ponovno imale veliku želju za pobjedom te ih je ista sputavala u napadačkoj igri.

Drugi dio su se Puljanke posložile u obrani i napadu te uporno smanjivale prednost gostujuće ekipe koju su one branile “rukama i nogama”. Na kraju utakmice se odigrao završni “crescendo” u koji Puljanke ulaze s tri poena prednosti i promašaju dva napada za povećanje vodstva. Gostujuća ekipa uspijeva povesti s poenom prednosti, Puljanke na 28 sekundi do kraja utakmice opet dolaze na poen viška, a Todorić za Ragusu na isteku napada sa sirenom 4 sekundi do kraja utakmice pogađa za tri poena i donosi Ragusi pobjedu.

U redovima domaćina Sara Borić i Nina Krstić ubacile su 15 poena, dok je iskusna Ana Vrsaljko Ragusi donijela 17 poena, a Iva Todorić 15 uz čak  9 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Ivan Đukić, trener Pule Moviter: “Šteta, boriš se 40 minuta, preokreneš rezultat, povedeš na 27 sekundi do kraja s pola poena i opet dobiješ tricu sa sirenom. Znamo svi da je Ragusa vodeća ekipa, ne znaju za poraz jako dugo i jedino što me u porazu veseli je to što smo pokazali da možemo. Sad moramo neke stvari ispraviti i ovom voljom i željom koju smo pokazali u ovoj utakmici nastaviti dalje. To što smo posljednje utakmice izgubili u zadnjim trenucima će se kad-tad vratiti i na našu stranu. Čestitke svima na borbenoj i neizvjesnoj utakmici do samog kraja.“

Cvetana Matić, trenerica Raguse: „Nama je ovo utakmica prva nakon duže pauze te smo očekivali ovakvu utakmicu, a imamo i novu igračicu koja se još nije uigrala sa nama. U utakmicu smo ušli dosta dobro, napravili manju razliku koju smo kontrolirali dosta dobro, ali smo u drugom dijelu malo “pali” te dozvolili domaćim igračicama da povedu. No, uspjeli smo uvođenjem niže igračice pri kraju utakmice povećati agresivnost i u posljednjem šutu za tri poena ostvariti pobjedu. Mora sada podići intenzitet treninga u ovoj pauzi te dostignuti kvalitetnu razinu igre. Čestitke svima na odličnoj i borbenoj utakmici.“

(ŽKK Pula)

 

Sličan sadržaj