Premijer ženska liga

Premijer ženska liga, Liga za ostanak (5. kolo): Split zaprijetio, FSV ipak do pobjede u neizvjesnoj završnici

5. kolo Lige za ostanak donijelo je vrlo zanimljivu utakmicu na Kozali. Prva četvrtina je protekla u dominaciji domaće ekipe koja s lakim poenima i čvrstom obranom odlazi na veliku prednost i završava četvrtinu u svoju korist s prednošću od 15 poena.

Sve je upućivalo da je utakmica riješena i da je pobjednik poznat nakon početnih 10 minuta, međutim igračice Splita se ne predaju i održavaju se na pristojnoj razlici. Treća četvrtina počinje i završava slično kao i druga, Split s prodorima i pressingom uspijeva malo pomalo smanjivati prednost i koliko toliko držati utakmicu u aktivnom rezultatu.

Početkom četvrte četvrtine s par čvrstih prodora i dobrom zonskom obranom Split je sve više počeo smanjivati prednost domaćina koji nikako da nađe rješenje na njihovu zonsku obranu. Neizvjesnost utakmice se ogledala u posljednje dvije minute, pogotovo u zadnjih 10 sekundi kada na +2 domaćina Anja Perko promašuje oba bacanja, a Split u zadnjem napadu ima mogućnost loviti produžetak ili s tricom riješiti pitanje pobjednika. Međutim, Anja Perko otima Splitu loptu u zadnjem napadu i time ova utakmica završava s pozitivnim rezultatom za domaćina.

Kod domaćina četiri igračice su bile dvoznamenkaste: Bašek , Perko, Horford i Tuftan, kod gošća Miše, Čipčić i Maršić. Zanimljiv podatak je da su obje ekipe na utakmici imale katastrofalni šut za tri poena FSV 1-14, a Split 0-17. Unatoč lošem šutu izvan linije za tri poena, na Kozali se odigrala vrlo zanimljiva i napeta utakmica.

KOMPLETNA STATISTIKA

Laura Bašek, FSV:

“U utakmicu ulazimo s dobrom energijom i rastrčanošću. Odvajamo se na +14 na poluvremenu. U zadnjim trenucima utakmice našim glupostima i neprisilnim greškama Split dolazi na -4. Uspjeli smo iščupati pobjedu i čestitam svojim suigračicama na borbi i dobroj igri, a protivničkim igračicama na fer i korektnoj igri.”

Marin Mijaljević, trener FSV:

“Iznimno važna pobjeda koja nas stavlja u vrlo dobro poziciju pred početak drugoga kruga lige za ostanak. Odigrali smo izvrsnu prvu četvrtinu, no nismo nastavili u istom ritmu. Split nam se nametnuo prvo kroz agresivnost na skoku, kasnije i u drugim elementima igre i doveli smo se u poziciju da čupamo pobjedu. Obje ekipe izrazito neprecizne s linije za tricu, na kraju možemo reći da je ta naša jedna trica “presudila”. Čestitke mojim curama na pobjedi, važna pobjeda i kad nismo bili pravi, i čestitke Splitu na sportskom fajtu i prikazanoj energiji.”

Sličan sadržaj