Premijer ženska liga

Premijer ženska liga, Liga za ostanak (4. kolo): Split do važne pobjede protiv Zadranki

SPLIT – ZADAR 91:78 (20-30, 26-17, 21-16, 24-15)

Nije uobičajeno dojmove s utakmice započeti s poraženom ekipom, ali Zadranke su sve oduševile svojom velikom željom i hrabrošću da pobjede u ovoj, za obje ekipe, ključnoj utakmici u Premijer ligi za ostanak. Razlog zbog čega u tome nisu uspjele leži u činjenici da su Splićanke kvalitetnija i iskusnija ekipa. Bez greške je Zadar odradio prvo poluvrijeme, ubacivši čak 30 koševa u 1.četvrtini.

Split je preuzeo vodstvo u 3.četvrtini, ali gošće nisu dale da se utakmica prelomi na stranu Splićanki, stalno su “puhale za vratom” domaćim igračicama.

Kod Splita sve je odradila petorka Brnas, Turić, Miše, Džafić i Čipčić, koja je ukupno postigla 85 koševa od domaćih 91, i gdje su najbolju valorizaciju ostvarile Ivana Brnas i Tea Turić, ali su vrlo blizu double-double učinka bile Ana Miše s 9 asistencija i Dora Čipčić s 9 skokova. Kod Zadra vrhunsku realizaciju imala je Katia Nekić sa šutom za tri poena 8/11 (73%). Dobre asistente imala je u Mihaeli Dobrić i Hani Rudić, koja je jedina na utakmici ostarila double-double učinak s po deset koševa i skokova.

Završni komentar bi mogao biti da su i Split i Zadar poboljšali kvalitet svoje igre u odnosu na prvi dio sezone i da u nastavak lige mogu ući s više optimizma.

KOMPLETNA STATISTIKA

Boran Grgin, trener Splita:

” Uzalud upozorenja i obrambene upute  kroz cijeli tjedan kad je očito u podsvijesti curama bilo “lako ćemo”. Prvih 10min smo dopustili odličnoj Nekić da se razigra i primili smo 30 poena. Ostalih 30min je obrana bila puno bolja i na kraju nas je dovela i do +15, unatoč lošem postotku šuta nekih igračica. Za pohvalu su 24 ukradene lopte i čak 29 asistencija tako da se jos jednom pokazalo da pobjeđujemo isključivo ako igramo kao tim, kompaktno i bez samoisticanja.”

 

 

Sličan sadržaj