Premijer ženska liga

Premijer ženska liga, Liga za ostanak (2. kolo): KAŽL do uvjerljive pobjede protiv Zadra

KAŽL – ZADAR 96:56 (22-16, 33-12, 24-18, 17-10)

U drugom kolu Lige za ostanak igračice KAŽL-a uvjerljivo su svladale gošće iz Zadra s 40 koševa razlike. Pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Nika Lokica s 22 poena, 9 skokova i 5 asistencija predvodila je domaće, a kod gošći Katia Nekić upisala je 13 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Samir Žuža, trener Zadra:

“Prva dva kola igrali smo protiv možda i dvije ponajbolje ekipe ove lige. Danas smo se pokušali držati šta duže u nekom egalu, 1. četvrtinu smo uspjeli (22:16), dalje ne, realno KAŽL je bolji  i bilo je teško očekivati nešto više. Dolazi nam utakmica protiv FSVa kući, moramo biti čvršći, agresivniji i pokušati izboriti pobjedu, kako bi i dalje bili konkurentni u borbi za ostanak. Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi, a mi se se okrećemo FSV-u i pripremi za tu utakmicu.”

Katia Nekić, igračica Zadra:

“Ovo je bila dobra utakmica za nas, dosta dobro smo otvorili, timska obrana i dobro trčanje nas je držalo u utakmici 1. četvrtinu, bili smo u malom zaostatku. Žao mi je šta nismo uspjeli to izdržati cijelu utakmicu, iako smo dali sve od sebe, kao i naše protivnice, ništa nam ne preostaje nego im čestitati na pobjedi.”

Žana Lelas trenerica KAŽL:

“Svaka utakmica u kojoj smo mi favoriti nama je teška, nismo dobro ušli u igru, bilo je dosta grešaka u dodavanjima, skok je cijelu utakmicu bio slab. Loše smo gradili, ni želja da uđemo u kontakt, da budemo čvrsti, nije bila na našem nivou. Unatoč tome izborili smo važnu pobjedu, za 2-0 na startu ove lige, možemo bit mirniji, osnovni cilj ( ostanak ) je puno bliži. Mislim da ne bi trebalo biti problema u ostvarivanju toga. Očekujem od cura sa klupe da unesu znatno više truda i energije, pogotovo u obrani, njihov ulazak mora još više podignuti nivo agresivnosti. Čestitam mojim curama na pobjedi, a Zadru želim uspješnu borbu u nastavku.”

Lina Strilić igračica KAŽL:

“Bili smo favoriti u ovoj utakmici, nekako smo ušli mlako, ali na kraju smo ipak opravdali tu ulogu te dobili 40 razlike. Možemo biti zadovoljni. Malo smo slabiji bili u skoku, trenerica će sigurno kao i uvijek napraviti analizu, raditi na ispravljanju grešaka. A na nama je da nastavimo marljivo trenirati, te davati maximum na svakoj utakmici. S ove dvije pobjede ( Split, Zadar ), dobivamo mir, lakše će nam biti igrati, izuzetno smo mlada ekipa.”

KAŽL

Sličan sadržaj