Premijer ženska liga

Premijer ženska liga, Liga za ostanak (2. kolo): Ivezić vodila Požegu do slavlja u Splitu

SPLIT – PLAMEN POŽEGA 71:83 (17-23, 17-20, 13-18, 24-22)

Pred utakmicu Splita i Plamen Požege pozdravili smo se s Jelenom Ivezić i pitali za “junačko zdravlje”, znajući za njenu vrlo dugu i uspješnu igračku karijeru. Odgovorila je na terenu igrajući 39:15 minuta s učinkom od 40 valorizacijskih poena, ugradivši u njih 36 koševa, po 6 skokova i asistencija, 5 ukradenih lopti i iznudila 7 prekršaja. Pritom je šutirala odličnih 54,5 %, a slobodna bacanja 10/11.

Možemo reći da je Jelena Ivezić izdominirala ovu utakmicu održavši usput košarkaške instrukcije sudionicima utakmice. Na početku je izgledalo da će to biti izjednačena utakmica do samog kraja jer su domaće igračice ulagale svu svoju želju i htijenje, a gošće pragmatičnost i iskustvo. Ali, nakon 8:8 rezultat je polako rastao u korist Plamen Požege i na kraju je nestalo neizvjesnosti kad je pobjednik u pitanju.

Kod gošći double-double učinak s 13 koševa i 14 skokova ostvarila je Kapinga La Mama, a 18 koševa pridodala je Monika Vojvodić.

U redovima Splićanki najbolja je bila Ana Miše, a najefikasnija Nives Džafić, ali to nije bilo dovoljno da Split ostvari prvu pobjedu u Ligi za ostanak.

KOMPLETNA STATISTIKA

Tea Turić, igračica ŽKK Split:

“Utakmica u kojoj smo se rezultatski držale blizu protivničkoj ekipi, ali nismo uspjele u ključnim trenucima zaprijetiti i potencijalno doći u egal. Rekla bih kako smo, unatoč inferiornosti u visini, odlično zaustavile centra Požege, što je evidentno i po broju skokova kojih smo na kraju utakmice imali 46,9 više od suparnika. Ipak, Požega nam, uzimajući u obzir izrazito iskustvo pojedinih igračica, nije dopustila preuzimanje imperativa u ovoj utakmici. Veliki problem smo imale i u izgubljenim loptama, što na ovoj razini natjecanja često odlučuje pobjednika. Ono što je svakako za pohvalu je naš napredak u nekoliko segmenata igre u odnosu na prije 3 tjedna i optimistična sam po pitanju naših sljedećih utakmica. Na kraju, čestitam Požegi na pobjedi i korektnoj igri, ali i svojim curama koje su dale sve od sebe i sigurna sam da će nam se to kad-tad isplatiti.”

Boran Grgin, trener ŽKK Splita:

“Kapetanica je većinu toga rekla, napredak je vidljiv, ali mislim da u napadačkom dijelu možemo puno bolje, postotak šuta osim slobodnih bacanja nam nije bio dobar. Svaki put druge dvije igračice dođu do svojih 20-tak poena, ovaj put su to bile Miše i Džafić, a to je ipak premalo za pobjedu protiv ovako kvalitetne ekipe Požege.”

ŽKK Split

Sličan sadržaj