Premijer ženska liga

Premijer ženska liga, Liga za ostanak (2. kolo): FSV kod kuće slavio protiv Zagreba

KK FSV – ŽKK ZAGREB 59:50 (21-13, 16-8, 12-13, 10-16)

U riječkoj dvorani Mladosti (Kozala zbog kvara na sustavu grijanja nije bila raspoloživa) odigrao se ovosezonski treći ogled ovih dviju ekipa. U prvom dijelu sezonu svaka ekipa je odnijela po jednu pobjedu, te je to naslućivalo još jednu neizvjesnu utakmicu. Utakmica je počela s dosta nervoze na obje strane što je rezultiralo s puno izgubljenih lopti i promašenih zicera na obje strane.

Nakon početne nervoze FSV pogađa izvana kao da igra na domaćem terenu Kozale, te uz dobar postotak šuta za tri poena i izrazito raspoloženo precizne igračice Perko i Horford odlazi na značajniju prednost. Iako je u drugoj četvrtini izgledalo da bi FSV mogao zaključiti utakmicu i otići na nedostižnu razliku, Zagreb sa zonskim pressingom i zonom u obrani uspijeva koliko-toliko držati se u utakmici. Drugo poluvrijeme razlika je bila na strani FSV i to konstantno oko 15 poena, do zadnjih tri minute utakmice kada se Zagreb uspijeva vratiti ispod 10 poena, međutim nedostajalo je vremena za preokret rezultata. Utakmicu, vjerojatno zbog poveće pauze između 1.i 2. kola, obilježilo je puno izgubljenih lopti i jedne i druge ekipe.

KOMPLETNA STATISTIKA

Marin Mijaljević, trener – FSV:

“Važna pobjeda protiv poznatog i tvrdog protivnika. Dugo smo se pripremali za ovaj nastavak prvenstva, nažalost putem imali i popriličnih problema s ozljedama, a evo u zadnji tren i s dvoranom i grijanjem. Presudila je kontrola skoka i šut izvana koji nas je služio u prvom poluvremenu. No, možemo žaliti za padovima koncentracije krajem prvog poluvremena te na kraju utakmice kada Zagreb smanjuje sa -19 na konačnih -9. Čestitke djevojkama na važnoj pobjedi, slatki poklon za Valentinovo.”

Anja Perko, igračica – FSV:

“Dobro smo otvorili utakmicu, kontrolirali skok i zabili neke suteve. Usprkos losijoj trecoj cetvrtini i padu koncetracije pri samom kraju utakmice uspjeli smo sacuvati prednost i na koncu ostvariti vrlo bitnu pobjedu. Mislim da je ova utakmica bila dobar pokazatelj gdje smo trenutno i da se vidjelo dosta, sto individualnog, sto ekipnog napretka. Ne treba se zadovoljiti trenutnim stanjem vec nastaviti trenirati i ostvariti glavni cilj, a to je ostanak u premijer ligi.”

Željko Ciglar, trener – Zagreb:

“Čestitam ekipi FSV-a na zasluženoj pobjedi. Naročito su dobro odigrale u prvom poluvremenu. U drugom smo bili puno bolji i to smo poluvrijeme riješili u svoju korist, ali zbog puno promašenih zicera i slobodnih bacanja više od na kraju prihvatljivog poraza nismo mogli. Nažalost, sa samo jednom raspoloženom igračicom (Jurić) ne možeš očekivati ništa drugo nego poraz.”

Sličan sadržaj