Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (9. kolo): U gradskom derbiju KAŽL potpuno uvjerljiv protiv Splita

KAŽL – Split 69:40 (20:14, 17:7, 11:6, 21:13 )

U fer i korektnoj utakmici, svih aktera, domaća ekipa je odigrala sjajnu obranu i limitirala Split na 40 poena.

Utakmica je prelomljena u zadnje tri minute prve četvrtine, kada od 10:14, domaća ekipa odlazi na 20:14 te nastavlja u istom ritmu i u drugoj četvrtini te odlazi na poluvrijeme s +16, 37:21.

KAŽL je i dalje nastavio u istom ritmu, obrana je bila odlična, razlika se na kraju popela na +29, s konačnih 69:40.

Kod domaćih dvoznamenkaste su bile Lokica 16, Strilić 11, e10, a kod gošći Vrsaljko i Turić s po 10.

Mihaela Vujčić, trenerica Splita:

Prije svega čestitam ekipi KAŽL-a na zasluženoj pobjedi.Mi smo dobro krenuli,ali kasnije jednostavno cure nisu imale ideje u napadu,šut nas nije išao,a taj šut nitko nije pokrivao u napadačkim skokovima.Tako da evo mogu reći naša jedna jako loša utakmica.

Tea Turić, igračica Splita:

Moram priznati da ne znam kako bih opisala našu izvedbu, jednostavno kao da nismo bile prisutne na terenu danas. Trud u obrani je i bio prisutan, ali mislim da sami rezultat i statistika govore više od bilo čega. Iako ni ekipa KAŽL-a možda nije bila u svom najboljem izdanju, svakako su zasluženo pobijedile i na tome im čestitam. Nama je ova utakmica dobra po(r)uka za dalje te sam uvjerena da ćemo pokazati svoju ekipnu kvalitetu, koja je daleko iznad ovoga danas.

Anita Rade trenerica KAŽLa:

Čestitke našim curama na zasluženoj pobjedi, a Splitu na fer i korektnom nadmetanju. Odigrale smo sjajnu obranu, igračice su ispoštivale traženo, limitirale smo Vrsaljko i Visković. Sve cure su se maksimalno potrudile, obranom smo dobile utakmicu, a u napadu moramo još popraviti neke stvari, protok lopte i kretnja bez lopte moraju biti puno bolji. Svi možemo biti zadovoljni današnjom predstavom, idemo dalje utakmicu po utakmicu. Već u utorak nas čeka dalek put na Kup utakmicu protiv KK Brod.

Josipa Zovko kapetanica KAŽL-a:

Čestitam svojoj ekipi na sigurnoj i uvjerljivoj pobjedi, iako naša igra nije bila na razini, pogotovo u napadu gdje imamo puno prostora za napredak. Sveli smo protivnika na samo 40 poena i držali utakmicu pod kontrolom od prve do zadnje minute. Čestitam ekipi Splita na fer utakmici i želim im sreću u nastavku prvenstva.

Sličan sadržaj