Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (5. kolo): U pobjedi nad Brodom na Savi Pula postigla 110 poena uz 70 skokova

ŽKK PULA MOVITER : ŽKK BROD NA SAVI 110:72 (36:24, 27:20, 23:14, 24:14)

Utakmica domaćih košarkašica i gošći iz Slavonskog Broda, u prvom poluvremenu je bila igra bez obrane pa tko da više koševa, tako da je u tom dijelu ukupno postignutu zajedno obje ekipe 107 poena (63:44).

Kako je utakmica od samog početka izgubila draž napetosti već je otišla u jednosmjernu ulicu prema pobjedi domaćih igračica, tako je samo je bilo dvojbeno kojom razlikom će završiti u korist domaćina.

Od početka domaći trener Đukić nije bio zadovoljan angažmanom ekipe u obrani, kojom je mladoj ekipi Broda na Savi omogućeno da postigne 44 poena. U tom dijelu utakmice opet je odlično odigrala Kelli Ann Schrauth koju jednostavno igračice gošći nisu mogle zadržati  te u samo dvadeset minuta utakmice postigla valorizaciju od 42 s 31 poenom i 15 skokova. U drugom dijelu trener Đukić je nije uvodio u igru već je njeno mjesto prepustio Katarini Trehub koja je u tih 20 minuta postigla valorizaciju 34 uz 24 poena i 19 skokova.

U drugom dijelu utakmice Puljanke su malo podigle angažman u obrani te dozvolile gošćama da postignu 28 poena te su na kraju domaće igračice postigle 110 poena te je utakmica završila rezultatom 110: 72 za domaći sastav.

IVAN ĐUKIĆ –  ŽKK PULA MOVITER:
Ove utakmice su najteže za igrati i teško je motivirati ekipu da pruži puni angažman. Tako smo bez obrane odigrali prvi dio utakmice gdje smo dozvolili gošćama da postignu 44 poena, što nije za pohvalu mojoj ekipi, a uz to smo imali za ovakvu utakmicu nevjerojatnih 29 izgubljenih lopti za što nema nikakvog opravdanja bez obzira na 70 skokova.
DRAŽEN RIMARČUK – ŽKK BROD NA SAVI: Nakon interesantnog prvog poluvremena s puno koševa, susreli smo se sa ekipom kojoj nema šanse da pariramo unutrašnjom igrom ispod koša u reketu te fizičkom kontaktu. U tom segmentu Pula je bila previše nadmoćna u odnosu na našu ekipu te je ovo bila za moju mladu ekipu vrhunska škola kako izgleda centarska linija.
Tekst: ŽKK Pula Moviter
Foto: Elvis Malagić

Sličan sadržaj