Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (4. kolo): Trešnjevka 2009 slavila na gostovanju kod prvakinja Hrvatske

RAGUSA – TREŠNJEVKA 2009 58:63 (16:14, 15:20, 22:11, 5:18)

Velika pobjeda košarkašica Trešnjevke 2009 na gostovanju protiv aktualnih prvakinja Hrvatske Raguse u Dubrovniku.

Ekipa Deana Nemeca je ponovo pokazala karakter te u završnici slomila ekipu Raguse. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, Ragusa je u trećoj četvrtini pobjegla na osam poena razlike.

Međutim,  u posljednjoj četvrtini Zagrepčanke odličnom obranom i smirenom igrom u napadu, prvenstveno preko Banović i Majstorović, ostavljaju Ragusu na samo pet postignutih poena.

Velika partija ove sezone stvarno odlične Lucije Banović koja je s 24 poena bila prvo ime Trešnjica, Žaja je dodala 14, a kapetanica Majstorović je kao i svaki put, dobro popunila sve rubrike u statistici i bila je na tragu prvog triple-doubla u sezoni. Kod Raguse Iva Todorić je uz 21 poen imala po 7 skokova i osvojenih lopti, a Romana Stojanović uz 12 poena po 7 skokova i asistencija.

IZJAVE

Cvetana Matić – trenerica ŽKK Ragusa:

Što reći nakon ovakve utakmice i nakon ovakve zadnje četvrtine? Zadnjih deset minuta zabili smo pet poena i to sve govori. Umjesto da radimo ono što smo se dogovorili mi smo napadački žurili i srljali, a ekipa Trešnjevke je to iskoristila. Preopterećenost osobnim pogreškama je bio dodatni uteg. Čestitam ekipi Trešnjevke, a mi idemo dalje ispravljati greške, graditi igru i težiti našem cilju!

Dean Nemec i Lucija Banović – trener i igračica KK Trešnjevka 2009  

Foto: KK Trešnjevka 2009/ŽKK Ragusa

Sličan sadržaj