Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (4. kolo): KAŽL dominantan u Slavonskom Brodu, Požega bolja od FSV-a

ŽKK Brod na Savi – KAŽL  48-91 (14-24, 14-23, 9-20, 11-24)

Od početka utakmice vidjelo se da će neizvjesnost izostati. Gostujuća ekipa iz Splita već je u prvoj četvrtini pokazala nadmoć i do kraja utakmice je stečenu prednost održavala i povećavala.

  • ŽKK Brod na Savi: Rimarčuk 14, Poljac -, Fonović 2, Princip 0, Kavka 0, Ilakovac -, Stennis 15, Kurdija 11, Ćurković 6, Matanović 0.
  • KAŽL: Strilić 11, Miše 10, Ljubić 9, Nejašmić 11, Smiljanić 4, Bešlić 2, Lokica 18, Zovko 2, Marić 4, Božan 18, Podrug 2.

Anita Rade, trenerica KAŽL: 

Utakmica je bila rutinska, fer i korektna s obje strane. Sve naše cure su se upisale u strijelce. Ekipa nam je većinom mlada, nešto iskusnije su nam Podrug i Zovko. Do sada smo imali samo jedan poraz i cilj nam je tako i nastaviti te ući u igru za prvaka.

Petra Božan, igračica KAŽL:

Želim čestitati svojim curama na pobjedi, isto tako i domaćoj ekipi na dobroj utakmici i želim im sreću u nastavku natjecanja. Nadamo se u nastavku natjecanja isto ovako dobroj igri.

Dražen Rimarčuk, trener ŽKK Brod na Savi: 

Čestitam ekipi KAŽL-a na pobjedi. Osjeti se da nam nedostaje Devona jer smo s njom izgubili balans u skoku. Nedostaje nam čvrstine u igri. Moramo i dalje trenirati i truditi se što više napredovati.

Nika Kurdija, igračica ŽKK Brod na Savi:

Čestitamo protivničkoj ekipi na pobjedi. Bili su favoriti u ovoj utakmici i to su I opravdali. Mogli smo I trebali bolje odigrati, šut nam nije išao. Iz ove utakmice trebamo izvući više pouka I greške koje radimo moramo ispravljati I što više napredovati. Devona nam je otišla zbog ozljede koljena I osjeti se da nam nedostaje, ali moramo drugačije nadoknaditi to što je nema.

KK FSV – ŽKK PLAMEN POŽEGA 61:67 (10-13, 20-19, 17-13, 14-22)

Prvu minutu bolje je otvorila ekipa Požege, brzo je uzvratila ekipa FSV-a i poravnala rezultat. Požegu su u aktivnom rezultatu držale ponajviše La Mama i Ivezić, dok su Riječanke u više navrata smanjivale prednost i na poluvrijeme otišle s zaostatkom od dva poena.

Drugo poluvrijeme je nastavljeno u istom ritmu kao i prvo te Požega ponovno odlazi u blagu prednost. FSV uspijeva izjednačiti u posljednjoj četvrtini, međutim naznaka pobjedi i preokretu nije bilo. Pobjedu u gostima odnosi ekipa Požege.

Kod domaćina najbolja Jacqlyn Poss s 19 poena, 6 skokova i 6 asistencija, a kod Plamenih Kapinga La Mama s 27 poena i 17 skokova. U redovima Požege istaknule su se još i Jelena Ivezić s 15 poena, 7 skokova i 10 asistencija te Lana Hrmić s 12 poena.

Sličan sadržaj