Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (3. kolo): Medveščak furioznom trećom četvrtinom odnio pobjedu u Puli

KK PULA MOVITER – KK MEDVEŠČAK 67:80 (18-23, 14-12, 14-30, 21-15)

Utakmicu u Puli igračice Medveščaka zasluženo su pobijedile jer su uspjele u trećoj četvrtini iskoristiti potpuni “black out” pulske ekipe. Pri rezultatu od 42:45 za gošće, pulska obrana dopustila je igračicama Medveščaka da ubace par “trica” kojima je Medveščak stekao prednost koju Puljanke u posljednjoj četvrtini nisu mogle stići.

Utakmica je bila izjednačena u prvoj polovici susreta kada ni jedna ekipa nije ostvarila značajniju prednost, iako su igračice Medveščaka djelovale puno angažiranije i agresivnije od pulskih igračica. Ipak, pulske igračice su održavale priključak za igračicama Medveščaka.

Treća četvrtina je polučila odlučujuću prednost igračicama Medveščaka s obzirom na postignutih 30 poena. Obrambeno su domaće igračice odigrale lošu četvrtinu te tako dozvolile igračicama Medveščaka da zasluženo odnesu pobjedu u Puli.

IVAN ĐUKIĆ, trener Pule Moviter: “Odmah na početku da čestitam Medveščaku na zasluženoj pobjedi, bili su bolji, pametniji i konkretniji na terenu i zasluženo nose dva boda kući. Kod nas se osjetilo da cijeli tjedan nismo sastavili ozbiljan trening, mada moram priznati da su nam postojali ozbiljni razlozi za to. To nam je sada škola i to moramo mijenjati. Na terenu smo bili nekako mlitavi, bez previše volje i protivnik se pokazao čvrst, a mi smo imali puno krivih rješenja. No, izgubiti od Medveščaka nije ništa neočekivano i sad se moramo okrenuti novim utakmicama, a greške ispravljati u hodu.”

IVA BOROVIĆ GREGOV, trenerica Medveščaka: “Čestitam svojoj ekipi na izvanrednoj utakmici. Prikazali smo sve ono što smo radili prošli tjedan na treninzima, na turniru prije tri tjedna smo izgubili, ali bez tri igračice koje nam dosta znače. Uspjeli smo kako-tako iskontrolirati pulski napadački skok, a utakmicu je odlučio naš bolji ulazak u treću četvrtinu. Napokon smo uspjeli pogoditi nekoliko trica koje su nas odvojile od domaće ekipe i to smo održali do kraja utakmice.”

Tekst: ŽKK Pula/FOTO: Elvis Malagić

Sličan sadržaj