Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (3.kolo): Prva pobjeda Splita, Brnas zabila 24 poena za svoj 24. rođendan

ŽKK SPLIT – ŽKK BROD NA SAVI 86:62 (29:15, 19:17, 22:16, 16:14)

Splićanke su potpuno zasluženo iz trećeg pokušaja došle do prve pobjede u sezoni 2021/2022.

Bila je to lijepa utakmica “za oko”, obostrano lepršava s dobrim šuterskim dionicama nekolicine igračica.

Od prve sekunde Split je jurnuo po pobjedu, neprestano povećavajući razliku.

Iako je samo Tea Turić ostvarila double-double učinak, 18 koševa i 10 skokova, svakako treba istaknuti 24 koša Ivane Brnas (zanimljivo na 24. rođendan) uz 70% realizaciju za 2 poena, 8 asistencija Ane Vrsaljko, 12 napadačkih skokova Lee Maršić i znalačko vođenje ekipe od strane Gabriele Visković.

Ova petorka među domaćim košarkašicama ostvarila je ukupno 101 indeksni poen od polučenih 116 cijele ekipe ili dvostruko više od Broda na Savi (53).

Da utakmica ne bude jednosmjerna ulica pobrinule su se dvije mlade gošće, Klara Rimarčuk i Nika Kurdija, odolijevajući svih 40 minuta naletima raspoloženih Splićanki. Odličnu utakmicu odigrala je Rimarčuk ostvarivši 8 skokova, 7 asistencija, iznudivši 13 prekršaja i sve to upotpunila s 22 postignuta koša.
Uglavnom, bilo je to ugodno košarkaško popodne.
Mihaela Vujčić – trenerica ŽKK Split:
“Čestitke curama na pobjedi, koja je rezultat ozbiljnosti, zajedništva i agresivnosti na terenu. Otvorili smo utakmicu dobrom obranom, iz čega je proizišao dobar napad. Cure su se držale dogovora prije početka utakmice, a to je da moramo dominirati u skoku i šutu za 3 poena. Svaka čast na trudu i borbenosti. Ne volim nikoga posebno isticati, jer danas je timska igra pobijedila, ali čestitke još jednom Ivani Brnas koja je zabila 24 koša za današnji 24. rođendan, pa neka joj je sretan. I na kraju čestitke protivniku na borbenosti.”.

Ivana Brnas – košarkašica ŽKK Split: “Čestitam svojoj ekipi na borbenosti u svim segmentima igre. Vidljivo je da se dižemo iz utakmice u utakmicu što nam je pokazatelj da dobro i jako treniramo, te nam predstavlja dodatnu motivaciju za daljnji rad. Smatram da je danas timska igra, uz veliki broj skokova i asistencija, bila ključ naše pobjede. Čestitam protivničkoj ekipi na korektnoj igri te im želim sreću u nastavku prvenstva. Hvala mojim curama na rođendanskom poklonu”.

Tekst i foto: ŽKK Split

Sličan sadržaj